(Cerca avançada )

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis.

Compartir

   
 • VERBS D'ÚS FREQÜENT EN L'ÀMBIT ADMINISTRATIU   Aquesta secció està dedicada a verbs que tenen com a característica comuna el fet que en els textos de l’àmbit administratiu s’utilitzen freqüentment i, sovint, de manera inadequada, ja sigui perquè s’acompanyen de preposicions que no són les adients, perquè se’ls donen uns significats que no tenen o bé perquè són formes del castellà.

   

  Contemplar

   

  El verb contemplar té el sentit de ‘mirar atentament’. Per tant, en llenguatge administratiu no l’hem de fer servir com a sinònim de regular, incloure, establir, recollir, etc. 

   

  {#emotions_dlg.cross} D’acord amb el que contempla l’article 33.1 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim local, el Ple de la Diputació està constituït pel president i els diputats.

   

  {#emotions_dlg.tick} D’acord amb el que estableix l’article 33.1 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim local, el Ple de la Diputació està constituït pel president i els diputats.

   

   

  {#emotions_dlg.cross} El projecte contempla diverses actuacions a la carretera.                

   

  {#emotions_dlg.tick} El projecte inclou diverses actuacions a la carretera.

   

   

   

 • FOTOLAPSUS  Des d’aquesta secció us animem a fer-nos arribar fotografies d’incorreccions lingüístiques que detecteu en el vostre dia a dia. Ens les podeu enviar a l’adreça osl@ddgi.cat, i les publicarem en algun dels propers butlletins. Als qui ja ho heu fet, moltes gràcies per la vostra col·laboració!

   

  Aquí teniu el fotolapsus d’aquest mes:

   

     

  Tot i l’optimisme, la frase no ha acabat de sortir bé. Tan sols substituint aquest algo (que, en català, és incorrecte) per alguna cosa (o per quelcom, en contextos més formals) l’eslògan pren sentit al cent per cent! 

   

   

 • INFORMACIÓ I ENLLAÇOS D'INTERÈS  En el marc dels Acords per a la Formació Contínua dels Empleats de les Administracions Públiques (AFEDAP), la Diputació de Girona i l’Associació Catalana de Municipis ofereixen al personal de les administracions locals de la demarcació de Girona els cursos de català següents:

   

  • Curs de llenguatge administratiu (presencial)

   

  • Taller de redacció d’informes (presencial)

   

  • Taller sobre les novetats ortogràfiques (virtual)

   

  Per a més informació, feu un clic aquí.

   

  D’altra banda, us recordem que podeu consultar en línia les obres normatives de referència de la llengua catalana:

   

  — Diccionari de la llengua catalana (DIEC2) 

   

  — Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC)

   

  — Ortografia catalana (OIEC)

   

   

Generant PDF...
Diputació de Girona

Diputació de Girona

Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona
Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088