Aquí teniu el fotolapsus d’aquest mes:
La forma gourmet, pròpia del francès, s’ha adaptat al català com a gurmet. El DIEC, el diccionari normatiu de la llengua catalana, ja recull aquest terme com a substantiu, amb el significat de ‘persona que sap distingir i apreciar la bona cuina’ o ‘persona afeccionada a menjar bé’, i el TERMCAT preveu l’ús de gurmet com a substantiu (en el sentit de ‘persona que sap distingir i apreciar el refinament en el menjar i la beguda’) i també com a adjectiu (‘relatiu o pertanyent al menjar de molt alta qualitat o que requereix una preparació elaborada i experta’; per exemple: plat gurmet).
Per tant, al fotolapsus hi hauria de dir «Els professionals i els gurmets».
Des d’aquesta secció us animem a fer-nos arribar fotografies d’incorreccions lingüístiques que detecteu en el vostre dia a dia. Ens les podeu enviar a l’adreça osl@ddgi.cat, i les publicarem en algun dels propers butlletins. Als qui ja ho heu fet, moltes gràcies per la vostra col·laboració! |