(Cerca avançada )

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis.

Compartir

   
 • VERBS D'ÚS FREQÜENT EN L'ÀMBIT ADMINISTRATIU   Aquesta secció està dedicada a verbs que tenen com a característica comuna el fet que en els textos de l’àmbit administratiu s’utilitzen freqüentment i, sovint, de manera inadequada, ja sigui perquè s’acompanyen de preposicions que no són les adients, perquè se’ls donen uns significats que no tenen o bé perquè són formes del castellà.

   

  Subsanar

   

  El verb subsanar és un castellanisme. Per tant, per fer referència a l’acció de rectificar els errors materials d’un document administratiu o legal, en català hem de fer servir el verb esmenar, que és sinònim de corregir.

   

   

  {#emotions_dlg.cross} Us cito perquè comparegueu a la Diputació per subsanar les deficiències detectades en la documentació que vau presentar.

   

  {#emotions_dlg.tick} Us cito perquè comparegueu a la Diputació per esmenar les deficiències detectades en la documentació que vau presentar.

   

   

   

 • FOTOLAPSUS  Des d’aquesta secció us animem a fer-nos arribar fotografies d’incorreccions lingüístiques que detecteu en el vostre dia a dia. Ens les podeu enviar a l’adreça osl@ddgi.cat, i les publicarem en algun dels propers butlletins. Als qui ja ho heu fet, moltes gràcies per la vostra col·laboració!

   

  Aquí teniu el fotolapsus d’aquest mes:

   

   

  Darrera i darrere són formes correctes en català, però s’utilitzen en contextos diferents. Darrera és la forma femenina de darrer i és sinònima de última. En canvi, darrere és un mot invariable i fa referència a la posició oposada a la d’algú o alguna cosa o bé a la part posterior d’una cosa (per tant, és antònim de davant). Així, direm La darrera sessió del Ple va tenir lloc el 17 de desembre, però, en canvi, Entrada pel carrer de darrere.

   

   

 • INFORMACIÓ I ENLLAÇOS D'INTERÈS  Us recordem que podeu consultar en línia les obres normatives de referència de la llengua catalana:

   

  — Diccionari de la llengua catalana (DIEC2) 

   

  — Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC)

   

  — Ortografia catalana (OIEC)

   

   

Generant PDF...
Diputació de Girona

Diputació de Girona

Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona
Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088