(Cerca avançada )

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis.

Compartir

   
 • VERBS D'ÚS FREQÜENT EN L'ÀMBIT ADMINISTRATIU   Aquesta secció està dedicada a verbs que tenen com a característica comuna el fet que en els textos de l’àmbit administratiu s’utilitzen freqüentment i, sovint, de manera inadequada, ja sigui perquè s’acompanyen de preposicions que no són les adients, perquè se’ls donen uns significats que no tenen o bé perquè són formes del castellà.

   

  Meritar

   

  El verb meritar és correcte quan significa ‘tenir dret (a alguna cosa) per raó d’un servei’, però no quan s’utilitza com a sinònim de produirreportar generar, entre d’altres.

   

  {#emotions_dlg.tick} Ha meritat 400 euros en concepte d’hores extres.

   

  {#emotions_dlg.cross} Aquest fons d’inversió merita un interès del 3 %.

  {#emotions_dlg.tick} Aquest fons d’inversió genera un interès del 3 %.

   

  {#emotions_dlg.cross} Es poden presentar com a justificades totes les despeses imputables a l’activitat subvencionada que s’hagin meritat abans d’acabar el període de justificació.

  {#emotions_dlg.tick} Es poden presentar com a justificades totes les despeses imputables a l’activitat subvencionada que s’hagin produït abans d’acabar el període de justificació.

   

   

   

   

 • FOTOLAPSUS  Des d’aquesta secció us animem a fer-nos arribar fotografies d’incorreccions lingüístiques que detecteu en el vostre dia a dia. Ens les podeu enviar a l’adreça osl@ddgi.cat, i les publicarem en algun dels propers butlletins. Als qui ja ho heu fet, moltes gràcies per la vostra col·laboració!

   

  Aquí teniu el fotolapsus d’aquest mes:

   

   

  Per què psicòleg, si veiem que qui exerceix la professió és una dona? Recordeu que hem d’adaptar el nom de les professions, oficis, càrrecs o funcions al gènere de la persona a què fan referència. Per tant, tindrem, segons si parlem d’un home o d’una dona, un tècnic de cultura o una tècnica de cultura, un metge o una metgessa, un administratiu o una administrativa..., i, en el cas concret del fotolapsus, un psicòleg o una psicòloga

   

   

 • INFORMACIÓ I ENLLAÇOS D'INTERÈS  Us recordem que podeu consultar en línia les obres normatives de referència de la llengua catalana:

   

  — Diccionari de la llengua catalana (DIEC2) 

   

  — Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC)

   

  — Ortografia catalana (OIEC)

   

   

Generant PDF...
Diputació de Girona

Diputació de Girona

Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona
Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088