(Cerca avançada )

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis.

Compartir

   
 • VERBS D'ÚS FREQÜENT EN L'ÀMBIT ADMINISTRATIU   Aquesta secció està dedicada a verbs que tenen com a característica comuna el fet que en els textos de l’àmbit administratiu s’utilitzen freqüentment i, sovint, de manera inadequada, ja sigui perquè s’acompanyen de preposicions que no són les adients, perquè se’ls donen uns significats que no tenen o bé perquè són formes del castellà.

   

  Procedir

   

  En català, el verb procedir no té el sentit del proceder castellà de fer alguna cosa conforme a dret, a pràctica o a conveniència; les formes que tenen aquest sentit són ser procedent o escaure.

   

  No procede regularizar la situación tributaria.

   

  {#emotions_dlg.cross} No procedeix regularitzar la situació tributària.

   

  {#emotions_dlg.tick} No és procedent regularitzar la situació tributària.

   

  {#emotions_dlg.tick} No escau regularitzar la situació tributària.

   

   

   

 • FOTOLAPSUS  Des d’aquesta secció us animem a fer-nos arribar fotografies d’incorreccions lingüístiques que detecteu en el vostre dia a dia. Ens les podeu enviar a l’adreça osl@ddgi.cat, i les publicarem en algun dels propers butlletins. Als qui ja ho heu fet, moltes gràcies per la vostra col·laboració!

   

  Aquí teniu el fotolapsus d’aquest mes:

   

   

  Un taulell és una taula estreta i llarga que serveix, a les botigues, per mostrar-hi el gènere; als bars, per servir-hi les begudes, etc., però que, en canvi, no serveix per fixar-hi anuncis. De la peça que es posa en un lloc visible en institucions i empreses a fi de fer públiques les informacions que es consideren pertinents, n’hem de dir tauler d’anuncis.

   

  En cas que el tauler sigui electrònic, recordeu que la denominació e-tauler no es considera adequada, ja que en català el més habitual és situar l’adjectiu darrere del nom, per la qual cosa la forma recomanable és tauler electrònic.

   

   

 • INFORMACIÓ I ENLLAÇOS D'INTERÈS  Us recordem que podeu consultar en línia les obres normatives de referència de la llengua catalana:

   

  — Diccionari de la llengua catalana (DIEC2) 

   

  — Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC)

   

  — Ortografia catalana (OIEC)

   

   

Generant PDF...
Diputació de Girona

Diputació de Girona

Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona
Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088