(Cerca avançada )

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis.

Compartir

   
 • LA LLENGUA EN FORMA  AL RESPECTE

   

  Si prèviament a l’aparició de la nova Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catanans (GIEC, 2016) la construcció al respecte es considerava incorrecta, ara aquesta forma és acceptada per la normativa.

   

  Per tant, s’admet l’ús de la forma al respecte en els casos en què no tingui un complement explícit, de manera que no cal substituir-la per respecte d’això, tal com fèiem fins ara.

   

  {#emotions_dlg.tick} Tot i que l’Ajuntament té una àmplia oferta de subvencions, al web del consistori no hi ha informació al respecte.

   

   

 • L'OSL RESPON!  HASHTAG?

   

  Bon dia,

   

  Com n’hem de dir, en català, dels hashtags?

   

  Moltes gràcies!

   

   

  RESPOSTA

  Per fer referència al conjunt de caràcters encapçalats d’un símbol de coixinet, sobre el qual es pot fer clic, que serveix per accedir a un contingut indexat per categories o temes en plataformes com ara Twitter, el TERMCAT recull, al Cercaterm, la forma etiqueta.

   

  D’altra banda, us recomanem escriure les etiquetes en cursiva, a fi de diferenciar-les de la resta del text en què apareixen. Per exemple:

   

  L’etiqueta oficial de la Setmana dels Rahola és #SetmanaRahola.

   

   

 • FOTOLAPSUS  Des d’aquesta secció us animem a fer-nos arribar fotografies d’incorreccions lingüístiques que detecteu en el vostre dia a dia. Ens les podeu enviar a l’adreça osl@ddgi.cat, i les publicarem en algun dels propers butlletins. Als qui ja ho heu fet, moltes gràcies per la vostra col·laboració!

   

  Aquí teniu el fotolapsus d’aquest mes:

   

   

   

  Fixeu-vos que:

   

  {#emotions_dlg.punt_petit} Igualtat s’escriu acabada en -tat, tal com s’hi escriuen els mots crueltat, lleialtat i viltat, entre d’altres.

   

  Així doncs, el fotolapsus, l’hauríem de corregir així:

   

   

   

   

   

  Des de l’Oficina de Serveis Lingüístics us animem a proposar-nos temes que us interessaria que tractéssim ens els propers butlletins, siguin de normativa (pronoms febles, relatius, etc.), de qüestions convencionals, de terminologia administrativa o de qualsevol altre àmbit d’interès per a la Diputació (informàtica, medi ambient, economia...). Podeu fer-ho per mitjà del formulari de contacte que trobareu a l’apartat «Presentació» d’aquest web.

   

   

Generant PDF...
Diputació de Girona

Diputació de Girona

Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona
Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088