(Cerca avançada )

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis.

Compartir

   
 • VERBS D'ÚS FREQÜENT EN L'ÀMBIT ADMINISTRATIU   Aquesta secció està dedicada a verbs que tenen com a característica comuna el fet que en els textos de l’àmbit administratiu s’utilitzen freqüentment i, sovint, de manera inadequada, ja sigui perquè s’acompanyen de preposicions que no són les adients, perquè se’ls donen uns significats que no tenen o bé perquè són formes del castellà.

   

  Adjuntar

   

  El verb adjuntar té un comportament similar al del verb acompanyar (vegeu el butlletí del mes anterior), ja que és complementat per un element principal i per un altre de secundari, però en aquest cas l’element que introduïm per mitjà de la preposició a és el principal:

   

  Adjunteu al formulari dinscripció el justificant de pagament.

  document principal                   document secundari

   

   

   

 • FOTOLAPSUS  Des d’aquesta secció us animem a fer-nos arribar fotografies d’incorreccions lingüístiques que detecteu en el vostre dia a dia. Ens les podeu enviar a l’adreça osl@ddgi.cat, i les publicarem en algun dels propers butlletins. Als qui ja ho heu fet, moltes gràcies per la vostra col·laboració!

   

  Aquí teniu el fotolapsus d’aquest mes:

   

     

  Pel rètol, sembla que als prestatges d’aquest supermercat hauríem de trobar-hi llibres, més que no pas productes de neteja! Fixeu-vos que llegiu és adequat si l’objectiu és incitar els destinataris del missatge a la lectura, però no ho és si es vol fer referència al líquid que s’utilitza per fer la bugada i per desinfectar: el lleixiu.

   

   

 • INFORMACIÓ I ENLLAÇOS D'INTERÈS  Des del mes de gener passat, disposem de la versió en línia de la nova Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (GIEC): la Gramàtica essencial de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (GEIEC), que ofereix els continguts de la GIEC succintament i adaptats a la consulta en línia.

   

  D’altra banda, us recomanem que consulteu la resta d’obres normatives de referència de la llengua catalana: 

   

  — Diccionari de la llengua catalana (DIEC2) 

   

   Gramàtica de la llengua catalana (GIEC) 

   

  — Ortografia catalana (OIEC)

   

   

   

Generant PDF...
Diputació de Girona

Diputació de Girona

Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona
Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088