(Cerca avançada )

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis.

Compartir

   
  • ELS MOTS CONNECTORS



    Reproduïm a continuació els connectors més habituals per exemplificar.

     

     

    Connectors per exemplificar

     

    Formes adequades

    a tall d’exemple

    a manera d’exemple
    per exemple
    com ara
    en concret 
    concretament

     

    EXEMPLES

    {#emotions_dlg.tick} En cap cas s’han d’efectuar per mitjans electrònics les notificacions que continguin mitjans de pagament a favor dels obligats, com ara xecs.

     

    {#emotions_dlg.tick} La informació que tingui caràcter auxiliar o de suport no forma part de l’expedient administratiu. A tall d’exemple, l’article 70.4 de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques esmenta la informació continguda en aplicacions, fitxers i bases de dades informàtiques, notes, esborranys, opinions, resums, comunicacions i informes interns o entre òrgans o entitats administratives, així com els judicis de valor emesos per les administracions públiques, llevat que es tracti d’informes, preceptius i facultatius, sol·licitats abans de la resolució administrativa que posi fi al procediment

     

    {#emotions_dlg.tick} Els participants autoritzen l’ús de la seva imatge, en virtut del que disposa la Llei orgànica 1/1982, de 5 de maig, sobre protecció civil del dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge. En concret, la seva imatge s’emprarà per difondre els resultats dels premis, sempre d’acord amb els principis que estableix la Llei orgànica esmentada i de conformitat amb el que disposa la normativa sobre tractament de dades personals.

     

     

    Si teniu dubtes en relació amb alguna forma que no recollim aquí, consulteu el Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans, el Gran diccionari de la llengua catalana, d’Enciclopèdia Catalana, o l’Optimot

     

     

  • FOTOLAPSUS



    Des d’aquesta secció us animem a fer-nos arribar fotografies d’incorreccions lingüístiques que detecteu en el vostre dia a dia. Ens les podeu enviar a l’adreça osl@ddgi.cat, i les publicarem en algun dels propers butlletins. Als qui ja ho heu fet, moltes gràcies per la vostra col·laboració!

     

    Aquí teniu el fotolapsus d’aquest mes:

     

     

    En català, la forma equivalent a l’anglesa delicatessen, que fa referència a un «conjunt de menjars refinats o selectes, normalment d’importació, que es venen preparats», és delicadeses. D’altra banda, els topònims haurien d’estar escrits amb la grafia adaptada al català.

     

    Per tant, al fotolapsus hi hauria de dir DELICADESES INTERNACIONALS: RÚSSIA, UCRAÏNA, POLÒNIA, BULGÀRIA, ROMANIA...

     

     

  • INFORMACIÓ I ENLLAÇOS D'INTERÈS



     

    Del mes de maig al mes de juny tindran lloc les dotze sessions deliberatives organitzades pel Govern de la Generalitat en el marc del Pacte Nacional per la Llengua, en les quals poden participar les persones que vulguin fer propostes en relació amb el futur del català.

     

    El Pacte Nacional per la Llengua té l’objectiu d’establir una diagnosi de la situació actual del català que ha de servir de base per elaborar el futur pla de política lingüística, el qual ha de permetre incrementar els nivells de coneixement col·lectiu de la llengua, facilitar-ne al màxim l’ús en tots els àmbits i potenciar que adoptin el català les persones que no el tenen com a llengua de partida.

     

    Per acabar, us recordem que disposeu de la versió en línia de les obres normatives de referència de la llengua catalana:

     

    — Diccionari de la llengua catalana (DIEC2) 

    — Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC)

    — Ortografia catalana (OIEC)

     

     

Generant PDF...
Diputació de Girona

Diputació de Girona

Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona
Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088