(Cerca avançada )

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis.

Compartir

   
 • ELS MOTS CONNECTORS  Reproduïm a continuació els connectors més habituals per introduir una conclusió o per indicar conseqüència. La llista es complementa amb una remarca sobre un connector que, tot i ser adequat, en determinats contextos s’utilitza de manera incorrecta.

   

   

  Connectors per concloure o per indicar conseqüència

   

  Formes adequades

  així doncs

  doncs

  en conseqüència

  consegüentment

  per consegüent

  per concloure

  a tall de conclusió

  a manera de conclusió

  com a conclusió

  en conclusió

  en definitiva

  per acabar

  finalment

   

  EXEMPLES

  {#emotions_dlg.tick} D’acord amb el que estableix l’article 9 del Reial decret 537/2020, pel qual es prorroga l’estat d’alarma declarat pel Reial decret 463/2020, el còmput dels terminis administratius que hagin estat suspesos es reprendrà l’1 de juny de 2020. Consegüentment, el termini per presentar ofertes finalitzarà el 22 de juny de 2020.

   

  {#emotions_dlg.tick} Així doncs, la notificació s’ha de fer per mitjà d’un anunci publicat al Butlletí Oficial de l’Estat, atès que els interessats en aquest procediment són desconeguts.

   

   

  ALERTA!

  {#emotions_dlg.punt_petit} La forma conseqüentment no és sinònima de consegüentment, ja que no expressa conseqüència, sinó que significa ‘d’una manera conseqüent, coherent’.

   

   

  Si teniu dubtes en relació amb alguna forma que no recollim aquí, consulteu el Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans, el Gran diccionari de la llengua catalana, d’Enciclopèdia Catalana, o l’Optimot

   

   

 • FOTOLAPSUS  Des d’aquesta secció us animem a fer-nos arribar fotografies d’incorreccions lingüístiques que detecteu en el vostre dia a dia. Ens les podeu enviar a l’adreça osl@ddgi.cat, i les publicarem en algun dels propers butlletins. Als qui ja ho heu fet, moltes gràcies per la vostra col·laboració!

   

  Aquí teniu el fotolapsus d’aquest mes:

   

   

  La paraula pack no és adequada en català. La podem substituir per paquet, conjunt, lot, blíster, assortiment, equip, etc., segons el context.

   

  Així doncs, al fotolapsus hi podria dir Paquet de lents de contacte toves + líquids.

   

   

 • INFORMACIÓ I ENLLAÇOS D'INTERÈS  Us recordem que disposeu de la versió en línia de les obres normatives de referència de la llengua catalana:

   

  — Diccionari de la llengua catalana (DIEC2) 

  — Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC)

  — Ortografia catalana (OIEC)

   

   

Generant PDF...
Diputació de Girona

Diputació de Girona

Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona
Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088