(Cerca avançada )

At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis.

Compartir

   
  • ELS MOTS CONNECTORS



    Reproduïm a continuació els connectors més habituals per introduir un resum.

     

    Connectors per resumir

    Formes adequades

    a manera de resum
    a tall de resum
    com a resum
    en resum
    resumint
    a manera de recapitulació
    a tall de recapitulació

     

    EXEMPLES

    {#emotions_dlg.tick} Com a resum, cal destacar que els òrgans de contractació han de difondre exclusivament a través d’Internet el seu perfil de contractant.

     

    {#emotions_dlg.tick} Resumint: No es tenen en compte els períodes en què les obres s’hagin de suspendre per una causa imputable a l’Administració concedent o deguda a força major.

     

    {#emotions_dlg.tick} A tall de recapitulació, cal esmentar l’article 36.3 de la Llei del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en què s’estableix que, quan s’hagi de dictar una sèrie d’actes administratius de la mateixa naturalesa, com ara nomenaments, concessions o llicències, es poden refondre en un únic acte, acordat per l’òrgan competent.

     

     

    Si teniu dubtes en relació amb alguna forma que no recollim aquí, consulteu el Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans, el Gran diccionari de la llengua catalana, d’Enciclopèdia Catalana, o l’Optimot

     

     

  • FOTOLAPSUS



    Des d’aquesta secció us animem a fer-nos arribar fotografies d’incorreccions lingüístiques que detecteu en el vostre dia a dia. Ens les podeu enviar a l’adreça osl@ddgi.cat, i les publicarem en algun dels propers butlletins. Als qui ja ho heu fet, moltes gràcies per la vostra col·laboració!

     

    Aquí teniu el fotolapsus d’aquest mes:

     

     

    Només quinze paraules conserven l’accent diacrític, entre les quals hi ha la forma verbal és. Per tant, al fotolapsus hi hauria de dir L’aforament d’aquesta parròquia és de 35 persones.

     

    Noteu que el mot aforament ha ampliat els seus sentits, de manera que ja es pot utilitzar per fer referència al ‘nombre màxim autoritzat de persones que es pot admetre en un local públic en un moment determinat’.

     

     

  • INFORMACIÓ I ENLLAÇOS D'INTERÈS



    El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha presentat una gramàtica en línia que s’organitza per nivells (des del B1 fins al C2), amb l’objectiu que sigui un complement per a l’aprenentatge de la llengua catalana. El recurs està disponible al web del CPNL.


    D’altra banda, us recordem que podeu consultar en línia les obres normatives de referència de la llengua catalana:

     

    — Diccionari de la llengua catalana (DIEC2) 

    — Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC)

    — Ortografia catalana (OIEC)

     

     

Generant PDF...
Diputació de Girona

Diputació de Girona

Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona
Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088