66 L' any 1956, Capmany comptava amb quatre empreses dedicades al comerç i a l'elaboració de vi: la de Josep Oliveda i la de Joan Collgròs-J. Costa -Bodegas Rocaberdí-, dedicades a la fabricació de vins escumosos, i les de Dalmau Trias i Francesc Santamaria, dedicades a l'elaboració de vi. En 1961 , el nombre d'empreses augmentà a set: Bodegas Rocaberdí, Josep Oliveda, Joan Pairó, Joan Pagès, Francesc Santamaria, Jaume Cullell i Dalmau Trias. Actualment, a part la Cooperativa El Parral, existeixen cinc cellers de vi. Celler Santamaria Empresa familiar dedicada a l'elaboració de vi en celler particular des del segle XVII, tot i que l'estructura actual és de 1955. Actualment, l'empresa consta del celler d'elaboració, celler d'envelliment i planta embotelladora. Només es dedica a l'elaboració de vins de maduració de gran classe, rosat i negre. Produeixen el "Gran Recosind", envellit en bótes de roure i emparat amb la denominació d'origen EmpordàCosta Brava. La seva capacitat és de 2.500 hi en tines i 360 hi en bótes de roure. Celler Oliveda, SA Empresa familiar fundada l'any 1952, si bé anteriorment ja s'havien dedicat a la comercialització de vi. El celler Celler San/amaria, del segle XVII. de maduració és de 1948, i recentment s'hi ha habilitat una sala de tast. La planta embotelladora de vi és de 1963, i el celler i la planta embotelladora de cava són de l'any 1987. Actualment el formen dues empreses: Oliveda, SA, dedicada a l'elaboració de vins, i Freixa Rigau, SA, als caves. Produeixen vins emparats en la denominació d'origen Empordà-Costa Brava pel que fa a vins negres i rosats, com "Selecta Oliveda", el negre de maduració "Don José", ~I "Rigau Ros" i el vi novell. Es una de les poques empreses empordaneses dedicades a l'elaboració de caves, com el semisec, el rosat,
capmany
To see the actual publication please follow the link above