Page 69

capmany

el brut, el nature mil·lèsima i el chardonnay. El celler té una capacitat d'1.440.000 litres de vi i de cava conté 1.000.000 d'ampolles. Celler Pagès Fou fundat l'any 1952 per Joan Pagès. Des de bon principi s'han dedicat a la venda a l'engròs de vi de l'Empordà, blanc, negre i rosat. Tenen un magatzem amb capacitat fins a 300.000 litres, entre tines i bótes. Encara que no elaboren vi per a vendre, sí que ho fan per a ús particular; en total, uns 1 O. 000 litres de vi rosat de la seva collita. Celler Trias En els anys trenta, Dalmau Trias fundà la primera empresa de la comarca dedicada al comerç del vi. Aleshores comprava el vi i els raïms als negociants de la Planta embotelladora del Celler Pairó-Pere Guardiola. comarca i els venia. L'acabament de la guerra significà un moment de prosperitat i d'apogeu per al vi empordanès, arran del bloqueig i el tancament de la frontera. Actualment, el celler compta amb un enòleg i disposa de Cava amiga del Celler Oliveda. laboratori propi; ven vi blanc, negre, rosat i garnatxa, però únicament el vi negre és de collita pròpia. Celler J. Pairó Empresa familiar dedicada a la comercialització i elaboració del vi des de la primeria de segle. El celler data de 1946 i la planta embotelladora i la sala de tast són de l'any 1991. Consta de dues empreses: J. Pairó, SA, dedicada a la comercialització i venda a granel de vi, i Pere Guardiola, SL, que realitza l'elaboració de vi i la comercialització de cava. Produeixen vins emparats amb la denominació d'origen, com el "Pere Guardiola Reserva", "Pere Guardiola Floresta", el "Rocaberdí" i el vi novell. La capacitat del celler és de 700.000 litres. 67


capmany
To see the actual publication please follow the link above