EL SINDICAT EL PARRAL

capmany

52 L a Cooperativa El Parral es constituí legalment el 29 de març de 1916 amb el nom de Sindicat Agrícola El Parral. Esdevingué, així, la primera cooperativa vitivinícola de l'Alt Empordà. En 1921, el Sindicat ja comptava amb 54 socis. De bon principi el ce ller fou dotat amb una vintena de tines, però no rutllà d'una manera efectiva fins al 1958, en què s'ampliaren les instal·lacions del celler. El nombre de socis anà augmentant ràpidament. L'any 1930, per a ampliar les dependències i oferir més serveis als associats, la junta directiva comprà el local social de l'extingida societat La Progressiva i hi instal·là un trull hidràulic per a elaborar oli; fou el primer de la comarca i encara ara està en perfectes condicions. Durant la Guerra Civil, l'edifici social es tancà i hi instal·laren trenta llits per a l'allotjament de tropes. En 1946, d'acord amb els preceptes de la Ley de Cooperación, emmarcada dins la Delegación Nacional de Sindicatos de FET y de las JONS, es constituí la Cooperativa El Parral, com a continuadora de l'antic sindicat agrícola, la qual s'afilià a la Hermandad Sindical de Labradores y Ganaderos. Els objectius de la Cooperativa es fixaren en dos: elaboració, Vista del Sindicat El Parral, amb una vinya al davant. maduració, conservació i venda dels vins i dels raïms aportats pels socis; elaboració d'oli i adquisició, en comú, de ferti litzants i productes per a l'extinció de plagues. El patrimoni estava format pel celler situat al carrer de Sant Climent i el local del carrer Major, maquinària i altres estris que havien estat propietat de l'extingit sindicat. A la Cooperativa hi havia un fons destinat a obres socials de caràcter moral, cultural i benèfic, i es tenia la intenció de crear una biblioteca per als associats. En 1958 s'inicià la primera fase d'ampliació dels cellers, que


capmany
To see the actual publication please follow the link above