Page 55

capmany

consistí en la construcció d'una nau destinada a noves tines, amb una cabuda de 1.750 tones de raïms; els terrenys de l'ampliació foren cedits per Joan Bonaterra, de Figueres. També s'adquirí maquinària moderna: una premsa hidràulica, una de contínua (1960) i una altra d'hidràulica (1963). A partir d'aquell moment el nombre d'associats augmentà de 58 a 87. La novena i última fase de les obres projectades per a l'ampliació de la Cooperativa, que havia realitzat l'arquitecte Joaquim Fernàndez, fou la construcció, l'any 1963, de catorze dipòsits de formigó armat per a guardar-hi vi. Actualment, la Cooperativa, que està inscrita a la denominació d'origen Empordà-Costa Brava, té una cabuda de 2.150.000 litres de vi, el 80% dels quals corresponen a vi rosat. Arran de les ajudes de la Comunitat Europea per a arrancar ceps Inauguració de les obres de la primera fase d'ampliació de la Cooperativa, pel desembre de 1961, en ~ presència de l'alcalde Bru Botey i el president d'El Parral, Joan Llosa. Presidents del Sindicat El Parral 1946-54- Joan Perxes 1954-57- Artur Collgròs 1957-66 - Joan Llosa i Cardoner 1966-74- Francesc Serra i Oliveda 1974-79 - Joaquim Bassach 1980-84 - Francesc Serra i Oliveda 1984- - Josep Duran El trull de la Cooperativa comprat el 1930. i de l'abandó del conreu de la vinya per part de la gent jove, el nombre d'associats ha disminuït notablement en els darrers anys; dels 95 que tenia en 1981 s'ha passat als 34 de l'any 1994. 53


capmany
To see the actual publication please follow the link above