Notícies

La Diputació forma els ajuntaments en matèria de recursos humans

Foto : La Diputació forma els ajuntaments en matèria de recursos humans
La Diputació de Girona organitza avui una jornada formativa d'actualització en matèria de recursos humans adreçada als tècnics de recursos humans d'ajuntaments i consells comarcals de les comarques gironines. La jornada, que  es fa al Caixaforum de Girona i compta amb l'assistència d'una quarantena de persones, incideix, especialment, en les diferents situacions que es plantegen en l'actualitat en recursos humans, tal com la temporalitat, la situació dels interins i les obligacions dels gestors.

La presentació de la formació ha estat a càrrec del vicepresident primer de la Diputació, Miquel Noguer, que ha remarcat que els professionals dels departaments de recursos humans tenen un paper fonamental tant dins les empreses com dins el sector públic. Miquel Noguer també s'ha referit a les dificultats amb què es troben aquests departaments a l'hora d'ajustar-se a les noves disposicions legislatives, especialment de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local (LRSAL), i ha destacat que l'estabilització dels interins i la remunicipalització són alguns dels reptes actuals per al sector que es tractaran durant la jornada.

La jornada ha constat de dues ponències. La primera, «La temporalitat en l'ocupació pública, estratègies per reduir-la després de l'acord per a la millora de l'ocupació pública», ha estat a càrrec de J. Javier Cuenca Cervera, que és llicenciat i doctor en ciència política i de l'administració, graduat social, professor de la Universitat de València i dels centres de formació de funcionaris i gestors públics, exsotsdirector general de l'Institut Valencià d'Administracio Pública i, actualment, cap de la Unitat de Preselecció a la Diputació de València.

La segona ponència, «La remunicipalització. La problemàtica de recursos humans», és a càrrec d'Ignasi Beltran de Heredia Ruiz, doctor en dret per ESADE - Universitat Ramon Llull, professor agregat, TU acreditat, sotsdirector de docència dels estudis de dret i ciència política i director del programa de dret de la UOC.

La jornada ha estat impulsada pel Servei d'Organització i Recursos Humans de la Diputació de Girona en col·laboració amb l'Institut Nacional d'Administracions Públiques (INAP).