Notícies

Inici de la 3a edició del Postgrau en contractació administrativa dels ens locals a Girona

Foto : Autoria: ACM
La biblioteca pública de Girona Carles Rahola ha acollit aquest dimecres la inauguració de la 3a edició del Postgrau en contractació administrativa dels ens locals, que organitza l'ACM (Associació Catalana de Municipis) i la Càtedra Enric Prat de la Riba, amb la col·laboració de la Diputació de Girona. Una edició descentralitzada que es fa enguany a Girona, amb l'objectiu de donar a conèixer les novetats de la nova Llei de contractes del sector públic, per millorar la gestió de l'Administració local.

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència del diputat delegat de Recursos Humans de la Diputació de Girona, Pere Maluquer, i del president del Fòrum Comarcal de l'ACM i del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Jordi Xargay.
Aquesta proposta formativa va adreçada especialment al personal de les administracions locals que tinguin responsabilitats en l'àmbit de la contractació pública. Els anys 2016 i 2017 es van portar a terme els primers postgraus sobre aquesta temàtica, però només es van fer a la seu de l'ACM.

El diputat Pere Maluquer ha destacat l'aposta de la Diputació de Girona per la formació de qualitat a les comarques gironines en un àmbit tan important i innovador com és la contractació pública: «Celebrem que la 3a edició del Postgrau es faci per primera vegada a Girona».

Jordi Xargay ha assenyalat la vocació formativa que té l'ACM per tal d'ajudar els ens locals a prestar un millor servei als seus ciutadans. Al mateix temps, va destacar que la contractació és ara «una eina estratègica que pot ajudar a complir qüestions mediambientals, socials o d'innovació» dels ens locals.

El Postgrau es fonamenta en la nova legislació contractual vigent a l'Estat espanyol, així com en la jurisprudència europea. Consta d'una part teòrica i d'una part pràctica amb un major pes, a partir de cinc mòduls temàtics.
L'objectiu d'aquests estudis és que els alumnes adquireixin els coneixements necessaris pel que fa als processos de contractació administrativa, de cara a la millora de la gestió i a la modernització de l'Administració local de Catalunya.