Agenda 2030

ODS

 

Agenda 2030

L'any 2015, els governs dels països membres de les Nacions Unides van aprovar l'Agenda 2030, una estratègia global per solucionar els problemes socials, econòmics i mediambientals del planeta. Aquesta estratègia estableix disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i cent seixanta-nou fites a assolir per a l'any 2030, i concreta indicadors específics per mesurar aquest assoliment.

L'Agenda 2030 serà un èxit si administracions públiques, empreses, societat civil i ciutadania treballem conjuntament i tenim present els ODS en cadascuna de les actuacions que emprenem. Es tracta d'adquirir una visió global i de prendre decisions que donin resposta als reptes del present però sense condicionar les capacitats de les generacions futures.

Aproximadament el 60 % de les fites que marca l'Agenda són d'àmbit local. Per aquest motiu, la Diputació de Girona, que té com a objectiu prioritari ajudar els ajuntaments, està treballant per esdevenir el motor de la implantació de l'Agenda al món local. Així mateix, la Diputació forma part activa de l'Aliança 2030 per a l'Agenda 2030, a la qual es va subscriure amb la signatura de l'Acord Nacional per a l'Agenda 2030, en què administracions públiques, universitats, empreses i entitats del tercer sector es comprometen a treballar conjuntament per assolir els ODS.

Resolució de les Nacions Unides d'aprovació de l'Agenda 2030

 

Si no podeu veure correctament el vídeo cliqueu aquí.

Pla estratègic d'implementació dels ODS a la Diputació de Girona

Objectius de desenvolupament sostenible (ODS)

ODS