Agenda 2030

II Jornada per a la Implementació de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) al Món Local

 

 

 

Si no podeu veure correctament el vídeo cliqueu aquí.

 

 

L'any 2015, els governs dels països membres de les Nacions Unides van aprovar l'Agenda 2030, una estratègia global per solucionar els problemes socials, econòmics i mediambientals del planeta. Aquesta estratègia estableix disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i cent seixanta-nou fites a assolir per a l'any 2030, i concreta indicadors específics per mesurar aquest assoliment.

L'Agenda 2030 serà un èxit si administracions públiques, empreses, societat civil i ciutadania treballem conjuntament i tenim present els ODS en cadascuna de les actuacions que emprenem. Es tracta d'adquirir una visió global i de prendre decisions que donin resposta als reptes del present però sense condicionar les capacitats de les generacions futures.

Aproximadament el 60 % de les fites que marca l'Agenda són d'àmbit local. Per aquest motiu, la Diputació de Girona, que té com a objectiu prioritari ajudar els ajuntaments, està treballant per esdevenir el motor de la implantació de l'Agenda al món local. Així mateix, la Diputació forma part activa de l'Aliança 2030 per a l'Agenda 2030, a la qual es va subscriure amb la signatura de l'Acord Nacional per a l'Agenda 2030, en què administracions públiques, universitats, empreses i entitats del tercer sector es comprometen a treballar conjuntament per assolir els ODS.

Resolució de les Nacions Unides d'aprovació de l'Agenda 2030

 

 

Objectius  de desenvolupament sostenible