El president Miquel Noguer ha obert aquesta onzena edició, que ha començat amb una sessió sobre la constitució i definició del cartipàs municipal dels nous ajuntaments
Aquest divendres ha tingut lloc l'obertura de l'XI Seminari Ramon Massaguer d'Actualització Jurídica i Dret Local. El president de la Diputació de Girona ha donat la benvinguda als assistents a la formació, que analitza anualment els temes d'actualització juridicoeconòmica i posa un èmfasi especial en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten els ens locals per facilitar la tasca diària al personal dels ajuntaments de la demarcació de Girona.
Miquel Noguer ha inaugurat l'acte i ha remarcat que «un dels objectius del seminari és oferir formacions que responguin a les necessitats del món local».
El seminari consta de sis sessions de formació, de temes variats que responen a les necessitats del món local i els seus interessos:
- «Constitució i definició del cartipàs municipal dels nous ajuntaments» (31 de març)
- «Contractació pública reservada a centres especials de treball i empreses d'inserció» (28 d'abril)
- «Ordenança model reguladora de procediments d'intervenció municipal en l'edificació i l'ús del sòl» (22 de juny)
- «Ordenances fiscals municipals i recaptació» (29 de setembre)
- «Escenaris de confusió entre convenis, contractes i subvencions. Aspectes pràctics» i «Encàrrecs a mitjans propis. Elements i requisits per no ser una ficció» (27 d'octubre)
- «Novetats legislatives en habitatges i la seva incidència en el món local», «Els habitatges d'ús turístic. Regulació i límits d'intervenció» i «La tramitació dels habitatges d'ús turístic» (24 de novembre)
L'any passat, i coincidint amb la desena edició, el seminari va incorporar el nom de Ramon Massaguer a la seva denominació oficial. Així ho va decidir la Diputació de Girona, organitzadora de l'esdeveniment, com a homenatge al mestratge en l'àmbit jurídic municipal de Ramon Massaguer, que va ser secretari general de la corporació entre el juliol de 1984 i el juny de 1989.
Pel president de la Diputació de Girona, «arribem enguany a l'onzena edició d'aquest seminari d'actualització juridicoeconòmica havent-lo consolidat com un espai de referència per a secretaris, interventors, tresorers i tècnics de l'Administració local de la demarcació de Girona».
«L'estructura del seminari pretén generar entre els assistents un fòrum de debat sobre els temes tractats. Una eina que pugui donar resposta als dubtes que les figures clau de la secretaria i la intervenció municipal i també els tècnics de l'Administració local tenen en relació amb els canvis que s'han produït en el corpus jurídic en l'àmbit local», ha afegit Miquel Noguer.
«Des de la Diputació de Girona garantim així un sistema de formació contínua dels funcionaris i treballadors públics, especialment d'aquells la tasca dels quals els converteix en fedataris de l'activitat municipal.»
La sessió inaugural, que ha tingut lloc avui, ha estat rellevant pel que fa a la «constitució i definició del cartipàs municipal dels nous ajuntaments», un tema d'actualitat molt proper i que implica tothom. Ha anat a càrrec d'Alfred Lacasa, advocat i secretari d'administració local a l'Ajuntament de Blanes.
El seminari d'actualització juridicoeconòmica ha arribat en aquesta edició a més de cent inscrits.