Pla de serveis d'assistència en matèria d'habitatge de la Diputació de Girona
El Servei d'Habitatge de l'Àrea d'Hisenda, Administració, Promoció Econòmica i Cooperació Local de la Diputació de Girona, en l'exercici de les seves funcions d'assistència i cooperació jurídica, econòmica i tècnica als municipis, ofereix als ajuntaments de la demarcació de Girona una sèrie de serveis en el marc de les polítiques d'habitatge, en coordinació i col·laboració amb altres administracions.
El servei d'assessorament tècnic es presta mitjançant reunions en línia, a partir del treball conjunt entre l'ens local i la Diputació de Girona, a fi d'adaptar la documentació estandarditzada a les necessitats i a la realitat de cada municipi.
Per poder fer un acompanyament de qualitat en la presa de decisions i complir els terminis establerts, a fi de garantir una bona atenció als usuaris finals, els ens locals han de tenir en compte les seves obligacions a l'hora d'accedir als diferents serveis i programes.
Els serveis i programes que s'ofereixen són els següents:
-
S1. Servei d'assessorament específic en habitatge
El servei es materialitza mitjançant la redacció d'informes d'assessorament en l'àmbit de normativa local, específicament en els camps dels plans locals d'habitatge, l'habitatge buit, les ocupacions irregulars, els habitatges d'ús turístic i la cooperativa d'habitatge.
- S.2. Servei d'intermediació en l'àmbit de l'habitatge
- S.3. Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica
- S.4. Programa de formació en habitatge
- S.5. Recull de normativa, modelització i documents rellevants per a la gestió de l'habitatge
A qui s'adreça
Ens públicsAccés al servei
Les entitats locals interessades en el servei hauran de formalitzar una sol·licitud en què indiquin els recursos que demanen, i ho han de fer mitjançant el model normalitzat disponible a l'apartat de documentació, que cal presentar mitjançant la plataforma EACAT.
Terminis
Aquest Pla de Serveis té una vigència indefinida.
Normativa
- L'article 36.1 b de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local (LRBRL) atribueix a les Diputacions la competència d'assistència i cooperació jurídica, econòmica i tècnica als municipis, especialment als de menor capacitat econòmica i de gestió.
- L'article 153 del decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis del ens locals, estableix que els ens locals tenen plena potestat per crear, modificar i suprimir els serveis de la seva competència, d'acord amb la legislació vigent.
- L'article 25.2.a, atribueix als municipis les competències relacionades amb l'urbanisme i l'habitatge, i a l'article 26.1.c de l'LRBRL estableix que els municipis han de prestar, entre d'altres i en tot cas, l'atenció immediata a persones en situació o risc d'exclusió social.
- L'article 8 de la llei del dret a l'habitatge estableix que "els ens locals sota el principi d'autonomia per a la gestió de llurs interessos, exerceixen les competències d'habitatge d'acord amb el que estableixen la legislació de règim local, la legislació urbanística i aquesta llei.
- L'article 14 del text refós de la llei d'urbanisme estableix que les administracions públiques d'àmbit territorial superior al municipal han de prestar assistència tècnica i jurídica suficient als municipis que, per llur dimensió o per manca de recursos, no puguin exercir plenament les competències urbanístiques que els corresponen, també sota el principi d'autonomia per a la gestió dels interessos respectius
Més informació
Habitatge@ddgi.cat