Pla de serveis d'assistència en matèria d'habitatge de la Diputació de Girona
El Servei d'Habitatge de l'Àrea d'Hisenda, Administració, Promoció Econòmica i Cooperació Local de la Diputació de Girona, en l'exercici de les seves funcions d'assistència i cooperació jurídica, econòmica i tècnica als municipis, ofereix als ajuntaments de la demarcació de Girona una sèrie de serveis en el marc de les polítiques d'habitatge, en coordinació i col·laboració amb altres administracions.
El servei d'assessorament tècnic es presta mitjançant reunions en línia, a partir del treball conjunt entre l'ens local i la Diputació de Girona, a fi d'adaptar la documentació estandarditzada a les necessitats i a la realitat de cada municipi.
Per poder fer un acompanyament de qualitat en la presa de decisions i complir els terminis establerts, a fi de garantir una bona atenció als usuaris finals, els ens locals han de tenir en compte les seves obligacions a l'hora d'accedir als diferents serveis i programes.
Els serveis i programes que s'ofereixen són els següents:
-
S1. Servei d'assessorament específic en habitatge, mitjançant la redacció d'informes d'assessorament en l'àmbit de normativa local.
- S.2. Servei d'intermediació en l'àmbit de l'habitatge
- S.3. Programa d'Estalvi Energètic i Pobresa Energètica
- S.4. Programes d'actuació municipal en habitatge per a municipis petits
- S.5. Habidata. Aplicació de gestió de dades d'habitatge dels ens locals
- S.6. Xarxa de Serveis Locals d'Habitatge (XSLH)
- S.7. Programa de formació en habitatge
- S.8. Recull de normativa, modelització i documents rellevants per a la gestió de l'habitatge
A qui s'adreça
Ens públicsAccés al servei
Les entitats locals interessades en el servei hauran de formalitzar una sol·licitud en què indiquin els recursos que demanen, i ho han de fer mitjançant el model normalitzat disponible a l'apartat de documentació, que cal presentar mitjançant la plataforma EACAT.
Terminis
Aquest Pla de Serveis té una vigència indefinida.
Normativa
- L'article 36.1 b de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local (LRBRL) atribueix a les Diputacions la competència d'assistència i cooperació jurídica, econòmica i tècnica als municipis, especialment als de menor capacitat econòmica i de gestió.
- L'article 153 del decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'obres, activitats i serveis del ens locals, estableix que els ens locals tenen plena potestat per crear, modificar i suprimir els serveis de la seva competència, d'acord amb la legislació vigent.
- L'article 25.2.a, atribueix als municipis les competències relacionades amb l'urbanisme i l'habitatge, i a l'article 26.1.c de l'LRBRL estableix que els municipis han de prestar, entre d'altres i en tot cas, l'atenció immediata a persones en situació o risc d'exclusió social.
- L'article 8 de la llei del dret a l'habitatge estableix que "els ens locals sota el principi d'autonomia per a la gestió de llurs interessos, exerceixen les competències d'habitatge d'acord amb el que estableixen la legislació de règim local, la legislació urbanística i aquesta llei.
- L'article 14 del text refós de la llei d'urbanisme estableix que les administracions públiques d'àmbit territorial superior al municipal han de prestar assistència tècnica i jurídica suficient als municipis que, per llur dimensió o per manca de recursos, no puguin exercir plenament les competències urbanístiques que els corresponen, també sota el principi d'autonomia per a la gestió dels interessos respectius
Més informació
Habitatge@ddgi.cat