Notícies

La Nit de l'Hostaleria de Girona homenatja Montserrat Fontané i Joan Roca, pares dels germans Roca, per la seva trajectòria

Foto : Fotos: Associació d'Hostaleria de Girona

La vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, Gemma Geis, participa en la trobada anual del sector a la ciutat

El Centre Cultural La Mercè va acollir aquest dimarts al vespre la Nit de l'Hostaleria, la trobada anual que organitza l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, i que reuneix empreses associades, professionals del sector, representants institucionals, proveïdors i fundacions benèfiques, entre d'altres. 

L'esdeveniment, que té el suport de la Diputació de Girona, va comptar amb les intervencions de l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona i vicealcaldessa, Gemma Geis, i el president de l'Associació d'Hostaleria, Xavier Garcia. 

En el seu torn de paraula, Geis va incidir en la tasca que es fa per «transformar i impulsar un nou model turístic de la ciutat». En aquest sentit, va remarcar que durant els vuit primers mesos de l'any, de gener a agost, la ciutat de Girona ha comptabilitzat 381.000 pernoctacions, un 2,3 % més que el 2024, segons dades de l'Observatori del Departament d'Innovació Turística de la Fundació Eurecat. 

La Nit de l'Hostaleria de Girona va homenatjar Montserrat Fontané i Joan Roca, pares dels germans Roca, referents indiscutibles de la gastronomia gironina i internacional, per la seva trajectòria i compromís empresarial amb el sector. La vicepresidenta Gemma Geis va lliurar el guardó a Joan Roca, cuiner d'El Celler de Can Roca, que el va recollir en nom dels seus pares. 

Durant l'acte també es van entregar els guardons dels guanyadors de la Setmana Gastronòmica de Girona, que té lloc anualment i on participen els restaurants associats. Els guanyadors han estat Cipresaia (millor menú gastronòmic), L'Altell de Girona (millor plat del dia) i Txots (millor tapa).