Notícies

El diputat Josep Piferrer participa en la inauguració del Centre d'Atenció Especialitzada de la Fundació Vimar

Foto : El diputat Josep Piferrer participa en la inauguració del Centre d'Atenció Especialitzada de la Fundació Vimar

Aquest divendres el diputat Josep Piferrer ha participat en la inauguració del Centre d'Atenció Especialitzada (CAE) de la Fundació Vimar a Palafrugell, juntament amb Aleyda Castro, directora tècnica de la Fundació Vimar; Joan Vigas, alcalde de Palafrugell, i Lluís Medir, president de la Fundació.

Aquest servei és únic a la comarca del Baix Empordà. Fins ara estava situat a la residència Robert Pallí i les places eren limitades. Preveient l'increment de necessitats d'aquest tipus de servei, adreçat a persones amb un alt grau de discapacitat, el centre s'ha traslladat a un nou espai, dissenyat i pensat com a centre d'atenció especialitzada (CAE), la qual cosa permetrà assumir aquest creixement, donar resposta a les necessitats del territori i, d'aquesta manera, consolidar el projecte.

El CAE és un centre diürn obert tots els mesos de l'any, de dilluns a divendres, de 9 del matí a 5 de la tarda. S'ofereix a persones amb un alt grau d'afectació que requereixen un suport extens o generalitzat; això significa suport en totes les activitats de la seva vida diària. Els nous espais permetran donar el millor servei possible a les persones més vulnerables i a les seves famílies, ja que gràcies al servei d'atenció diürna també es contribuirà que aquestes persones puguin continuar residint als domicilis familiars.

En el projecte hi participen professionals de diferents disciplines, entre els quals hi ha tècnics d'atenció directa, una psicòloga, una fisioterapeuta, una coordinadora, una infermera i una directora tècnica, als quals s'afegeix suport administratiu i tecnològic per millorar els processos.

Pel diputat Josep Piferrer, «des de les institucions vetllem perquè entitats com la Fundació Vimar puguin proporcionar els suports adequats a les persones per tal d'assolir el seu projecte de vida, procurant-los una bona interacció amb l'entorn, potenciant la inclusió social i l'exercici dels drets de ciutadania. A més, ofereix suport a les famílies o tutors de les persones ateses en el servei d'acolliment».

«Agraïm a la Fundació Vimar la seva dedicació a donar servei a persones amb un alt grau d'afectació. Un servei que donen en aquest centre, que és únic a la comarca del Baix Empordà», ha afegit el diputat.