Pacte d'alcaldes a les comarques gironines

El Pacte dels Alcaldes és el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de millorar l'eficiència energètica i utilitzar fonts d'energia renovable en els seus territoris. Amb el seu compromís, els signants de Pacte s'han proposat superar l'objectiu de la Unió Europea de reduir en un 20% les emissions de CO2 abans del 2020.

 

La Diputació de Girona, amb el suport del CILMA i dels consells comarcals gironins i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, promou aquesta iniciativa europea en l’àmbit de les comarques gironines i ha decidit promoure el Pacte d’Alcaldes a través del Programa d’impuls del “Pacte d’alcaldes” a les comarques gironines. Amb aquest objectiu, la Diputació de Girona ha formalitzat el seu compromís davant la DG Energia de la Comunitat Europea i esdevé Coordinador Territorial del Pacte per oferir suport tant a nivell tècnic com econòmic als signataris del Pacte.Programa «Euronet 50/50 max»

El programa «Euronet 50/50 max» és un projecte europeu emmarcat en el programa «Energia intel·ligent per a Europa», liderat per la Diputació de Barcelona, que incentiva l’estalvi energètic en edificis públics a partir de l’aplicació de bones pràctiques en l’ús i la gestió de l’energia. La metodologia del «50/50 max» consisteix a introduir incentius econòmics a l’estalvi energètic aconseguit. L’ajuntament i l’equipament signen un compromís mitjançant el qual el primer es compromet a retornar el 50 % dels estalvis econòmics aconseguits, i el segon, a aplicar un conjunt de bones pràctiques i a liderar el projecte.

La Diputació de Girona participa com a observadora en aquest projecte, i s’ha marcat l’objectiu d’aplicar la metodologia «50/50 max» en equipaments educatius de diferents municipis (amb una població inferior a 20.000 habitants) de la província de Girona que en els plans d’acció per a l’energia sostenible han indicat que volen dur a terme aquesta acció.

A qui s'adreça

Ens públics

Departament responsable

Medi Ambient

Informació en línia

http://www.ddgi.cat/pactedelsalcaldes

Portal de Transparència de DDGI
Cercador
BOP Butlletí Oficial de la Província Factura electrònica Operacions pressupostàries Tràmits en línia
  • Utilitats
  • Imprimir Imprimir
  • Compartir Compartir
  • Enviar Enviar
REGISTRE GENERAL D'ENTRADA Pujada de Sant Martí, 4-5. 17004. Girona · T 972185000
I SORTIDA DE DOCUMENTS Horari: De dilluns a divendres de 8.30 a 14 h. NIF: P1700000A