Notícies

El 72è Ral·li Costa Brava torna a batre el rècord de participació i compta enguany amb 247 equips de vint nacionalitats

Foto : El 72è Ral·li Costa Brava torna a batre el rècord de participació i compta enguany amb 247 equips de vint nacionalita

Girona, Fornells de la Selva i els llegendaris trams d'asfalt acostaran tot l'ambient al públic, amb els millors pilots i els vehicles més llegendaris, del 14 al 16 de març

La vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, ha destacat l'increment del paper de la dona en la prova, la vigília del 8-M

Serà una edició històrica. Aquest és el missatge compartit per les autoritats, les federacions i els patrocinadors que han participat aquest dijous al matí en la presentació de la 72a edició del Ral·li Costa Brava, prova puntuable també per als campionats d'Europa i d'Espanya per a vehicles històrics. 

Del 14 al 16 de març, es viurà un gran espectacle i ambient, ja sigui al podi del pont de Pedret de Girona, al parc d'assistència de Fornells de la Selva o als mítics trams de la demarcació que han escrit la història dels ral·lis del país, com els Àngels o Cladells. 

Per segon any consecutiu, el ral·li més antic de l'Estat ha batut el seu propi rècord d'inscripcions, amb 240 equips en competició i 7 en la categoria Legend d'exhibició. De tots aquests, més de 150 (un 63 % del total) són estrangers. Provenen de vint països diferents, la majoria dels quals són europeus, però també d'altres continents, com els Estats Units, l'Argentina o Antigua i Barbuda. 

Quant a la participació femenina, el programa #MotorDona continua donant fruits. Creat per l'organització, RallyClassics, el 2022, vol donar visibilitat a la participació i el talent femení en el món de l'automobilisme clàssic. Enguany, hi prenen part 70 dones, entre pilots i copilots. 

En la seva intervenció, la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, ha posat en valor aquest aspecte la vigília del 8-M, Dia Internacional de les Dones: «S'està treballant molt per potenciar el paper de la dona en el ral·li i estic convençuda que, any darrere any, aquesta xifra anirà incrementant-se».

Un any més la corporació dona suport a la prova: «És un privilegi comptar amb una prova d'aquesta magnitud, que atrau aficionats al motor de tot el món i permet gaudir de la seva espectacularitat al conjunt dels gironins. A més, contribueix a projectar la nostra demarcació al mapa internacional dels ral·lis, amb l'impacte que això suposa sobre el teixit productiu i econòmic del territori». 

 

Un museu en acció

La varietat i la qualitat dels vehicles participants converteix el Ral·li Costa Brava en un autèntic museu en viu de la història dels ral·lis. Ja és tradicional que RallyClassics dediqui cada nova edició a un episodi cabdal del seu ric llegat. Aquest any es recorda la històrica victòria de Michele Cinotto i Emilio Radaelli en el Costa Brava del 1984, al volant d'un Audi Quattro A2. Els dos pilots italians participaran en la categoria Legend d'exhibició amb una rèplica d'aquell mateix vehicle de fa quaranta anys. 

Cinotto i Radaelli seran les estrelles de l'homenatge a l'Audi Quattro que tindrà lloc el dijous 14 a la tarda, al pont de Pedret de Girona. En el mateix acte, també s'homenatjarà el Lancia Straros, en el 50è aniversari del seu primer títol mundial de ral·lis, el 1974.

Precisament el pont de Pedret de Girona serà el punt de sortida de les dues etapes, el divendres 15 i el dissabte 16. Durant aquests dos dies, el parc d'assistència de Fornells de la Selva serà l'escenari d'activitats diverses per al públic, que també podrà veure els vehicles i els pilots de prop. 

El recorregut consta de tres trams diferents cada dia, en els quals es faran dues passades: els Àngels, Santa Pellaia Curt i Salions - Sant Grau Curt, durant l'etapa de divendres, i Osor, Collsaplana i Cladells, dissabte. En total, 160 quilòmetres contra el cronòmetre. Tots aquests trams, excepte el de Salions - Sant Grau, van formar part de l'itinerari del Ral·li Costa Brava de 1984.

En l'acte de presentació d'aquest matí al pont de Pedra de Girona, també hi han participat el regidor d'Esports i Joventut de l'Ajuntament de Girona, Àdam Bertran; la cap de la Representació Territorial de l'Esport a Girona, Anna Julià; el president de RallyClassics, Àlex Romaní, i els presidents de les federacions catalana i espanyola d'automobilisme, Pere Serrat i Manuel Aviñó.