Notícies

Dues-centes trenta-tres tripulacions de divuit països competiran en la 47a edició de la Christmas Race, a Palamós

Foto : Fotos: Christmas Race

La diputada Mònica Alcalà ha participat en la presentació de la regata internacional, que es disputarà del 18 al 22 de desembre i té el suport de la Diputació de Girona

La 47a edició de la tradicional regata internacional Christmas Race ja comença a escalfar motors. Aquest dijous al matí, se n'ha fet la presentació en un acte que ha tingut lloc a l'Espai del Peix de Palamós i en el qual ha participat la diputada de la Diputació de Girona Mònica Alcalà. 

Aquest any la competició, organitzada pel Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós, tindrà lloc la setmana que ve, del dilluns 18 de desembre al divendres 22, a les aigües de la badia de la localitat baix-empordanesa. Hi prendran part dues-centes trenta-tres embarcacions de divuit països d'arreu del món, principalment europeus, però també d'altres continents, com Canadà, Mèxic o Austràlia. 

Un any més, la Diputació de Girona dona suport a una regata que genera un gran impacte en el territori. En aquest sentit, la diputada Mònica Alcalà ha manifestat: «La Christmas Race és un dels esdeveniments esportius més importants per a la demarcació de Girona; per aquí, hi han passat campions olímpics, mundials i europeus. Amb el temps, Palamós s'ha convertit en un punt de referència en l'esport de la vela, i una competició com aquesta ajuda, i molt, a la projecció internacional de Palamós, la Costa Brava i les comarques gironines en general».

En aquesta edició, la gran novetat serà la tornada de la classe 29er. Enguany aquesta classe doble, que és Clean Class, s'ha incorporat dins de l'associació internacional Sailors of the Sigui i, per aquest motiu, la Christmas Race ha entrat a formar part de la categoria com a Clean Regatta ('competició sostenible'), fet en el qual ja fa alguns anys que treballa, promovent accions sostenibles com ara no utilitzar paper i plàstics, entre d'altres.

En total, les tripulacions d'aquesta edició de la Christmas Race es divideixen en vuit categories: ILCA 6 masculí i femení, ILCA 4 masculí i femení, 420 masculí, mixt i femení, i 29er masculí,  mixt i femení. 

En l'acte d'aquest matí, també hi han intervingut l'alcalde de Palamós, Lluís Puig; el president de la Federació Catalana de Vela, Xavier Torres; el responsable comercial de la zona portuària nord de Ports de la Generalitat de Catalunya, David Ruiz, i el vicepresident esportiu del Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós, Miquel Aviñó.