Notícies

Presentació del llibre ’Palafrugell i l’aigua'

Foto : Presentació del llibre ’Palafrugell i l’aigua'

El passat divendres, 6 de novembre, es va presentar a l’auditori del Museu del Suro de Palafrugell el llibre Palafrugell i l’aigua, el volum núm. 24 de la col·lecció «Quaderns de Palafrugell», editat conjuntament per l’Ajuntament de Palafrugell i la Diputació de Girona. 

L'acte de presentació del llibre va anar a càrrec d'Albert Gómez, diputat de la Diputació de Girona, i de Juli Fernández, alcalde de Palafrugell, i va comptar amb la presència d'un bon nombre de veïns del municipi. 

El treball ha estat realitzat pels biòlegs Núria Arbat Robles i Josep Oriol Granés Cortey, amb fotografies dels mateixos autors i d’altres de diverses col·leccions dipositades a l’Arxiu Municipal. El llibre inclou una col•laboració del geògraf Marc Heras Bofill sobre el medi físic. 

Els autors han investigat l’escassetat o abundància d’aigua en la història de la vila, i presenten un estudi de camp del patrimoni palafrugellenc que hi està vinculat, tant pel que fa a l’agricultura com als oficis i la industrialització: molins, aqüeductes, pous, safarejos, dipòsits, etc. A més, han incorporat breus apartats dedicats al registre de dades, als desastres provocats per aiguats, a les llegendes i al vocabulari local relacionat amb l’aigua.  

Núria Arbat i Robles (Mont-ras, 1980). Llicenciada en Biologia per la Universitat de Girona, ha cursat el postgrau de laboratori clínic a l’Hospital Josep Trueta de Girona. És membre i cofundadora d’Empordanesken, una associació interessada en la recerca, conservació i divulgació de la història i la cultura de l’Empordà. Actualment és professora d’anglès i educadora a Pipistrellus Educació Ambiental.

Josep Oriol Granés i Cortey (Palafrugell, 1979). Llicenciat en biologia per la Universitat de Girona, és fundador i director de Pipistrellus Educació Ambiental, empresa que treballa per la difusió de la biologia, l’ecologia i el patrimoni de l’Empordanet. És membre i cofundador de l’associació Empordanesken, i autor del còmic La batalla naval de les Illes Formigues (2012).