Notícies

Vuitanta-un artistes de setze països participaran en la dotzena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or

Foto : Vuitanta-un artistes de setze països participaran en la dotzena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'

El certamen, que tindrà lloc del 22 al 27 de febrer a la carpa del camp de Mart de la Devesa de Girona, presenta noves disciplines com la manipulació de tridents xinesos o els malabars amb gerros gegants

La sala Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona ha estat l'escenari aquest dimarts al migdia de la presentació de la programació artística i les activitats paral·leles de la dotzena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or, que tindrà lloc del 22 al 27 de febrer. 

Un cop més, una gran carpa sense columnes ubicada al camp de Mart, al parc de la Devesa de Girona, acollirà vint-i-quatre atraccions inèdites en els circs europeus. En total, vuitanta-un artistes de setze països d'arreu del món, des de l'est d'Europa (Rússia, Ucraïna i Bielorússia) fins a la Xina, passant per Austràlia i països del continent americà com Mèxic, Xile, Perú o l'Argentina. 

Enguany, el certamen presenta disciplines noves com la manipulació de tridents xinesos o els malabars amb gerros gegants. A més, entre les atraccions de més risc i espectacularitat, hi figuren dos grups disposats a batre nous rècords: els Flying González de Xile, amb el primer número de triples trapezis mai presentat en un festival, i Dezhou Acrobatic Troupe of China, que oferiran el número amb més quantitat de malabaristes amb barrets de la història. 

La Diputació de Girona continua donant suport al festival i, en aquest sentit, la vicepresidenta segona, M. Àngels Planas, ha destacat durant la presentació: «Les sinergies creades tots aquests anys entre les administracions, l'empresariat, l'esfera cultural i Circus Arts Foundation, han permès tenir aquí, a Girona, el major esdeveniment circense d'Europa». 

«El festival ha esdevingut un punt de trobada d'espectacles procedents de tradicions culturals diverses que ens enriqueixen, ens emocionen i ens il·luminen. Una cita de referència que, cada any, ens permet descobrir nous talents, amb atraccions mai vistes al territori europeu, i que alhora projecta el nostre territori arreu del món», ha afegit la vicepresidenta M. Àngels Planas. 

A l'acte, també hi han intervingut la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, Gemma Geis; el director general de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Josep Ferran Vives, i el director del Festival Internacional del Circ Elefant d'Or, Genís Matabosch. 

 

Setze mil entrades venudes

Les dues semifinals (espectacles Blau i Vermell, totalment diferents) i la final (espectacle Or) es realitzaran en setze representacions amb un aforament per funció de 2.314 butaques. En total, unes trenta-set mil localitats disponibles. De moment, ja se n'han venut gairebé la meitat, unes setze mil. 

Les quatre representacions exclusives per al públic escolar, programades als matins dels dos primers dies, han pràcticament exhaurit les seves localitats. El dilluns 26 de febrer serà novament el Dia de l'Espectador del Festival, amb totes les categories de butaca al preu únic de 18 euros (excepte la llotja VIP central, llotja la VIP frontal i la butaca bronze). Serà la quarta vegada que el festival proposa aquesta jornada i l'única ocasió en què es podran veure el mateix dia les dues semifinals. 

Les entrades oscil·len entre els 11 i els 95 euros. El canal per adquirir-les segueix essent el web oficial, tot i que les entrades també poden adquirir-se presencialment a la taquilla del Teatre Municipal de Girona (de dimecres a divendres de 13 h a 17 h) i a la taquilla del Festival al Palau de Fires de Girona (a partir del 15 de febrer, cada dia d'11 h a 21 h).

Un any més, el festival pretén acostar el circ de primera divisió internacional a tots els segments de públic. En aquest sentit, el festival, els serveis socials de l'Ajuntament de Girona i el programa Apropa Cultura han treballat perquè més de sis-centes persones en risc d'exclusió gaudeixin d'alguna de les representacions programades sota la gran vela del camp de Mart.

A més, els infants menors de dos anys paguen una entrada simbòlica d'un euro i el públic està convidat a donar un euro en adquirir les seves entrades. La suma de les dues quantitats es destina anualment a una entitat social que centra la seva activitat a Girona. Enguany la beneficiària d'aquesta acció serà Pallapupas.