Notícies

Temporada Alta tanca la 32a edició amb 63.940 espectadors, la millor xifra dels últims anys

Foto : Temporada Alta tanca la 32a edició amb 63.940 espectadors, la millor xifra dels últims anys

El festival arriba al 91 % d'ocupació en les 171 funcions i activitats programades, en una edició que ha exhibit personalitat pròpia apostant per les coproduccions (25) i per les estrenes (35)

La vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, destaca que aquestes dades demostren un lideratge cultural a les comarques gironines ben projectat internacionalment

Temporada Alta fa balanç de la 32a edició, en la qual s'ha mostrat la personalitat pròpia del festival gironí, que un any més _i enguany amb molta força_ ha apostat per presentar un nombre gran de coproduccions (25 espectacles) i per programar 21 estrenes absolutes, exposant-se al risc que això suposa. 

L'edició tanca amb una xifra de públic total de 63.940 participants, que són el resultat de sumar els 51.800 espectadors de sala, els 6.659 espectadors dels espectacles gratuïts, els 1.953 assistents a les activitats complementàries i els 3.246 participants del projecte educatiu A Tempo; una xifra final que representa la millor edició quant a nombre de públic total. Globalment, Temporada Alta ha assolit el 90,6 % d'ocupació als espectacles de sala, més d'un punt per sobre de l'any 2022 i quatre punts per sobre de l'any 2021.

Durant la roda de premsa, que ha tingut lloc aquest matí al Teatre Municipal de Girona, s'han donat a conèixer les xifres de tancament del festival Temporada Alta de 2023. En l'acte hi han participat la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas; el segon tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el director general de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Josep Vives; el regidor de Cultura de Salt, Toni Vidal, i el director del festival Temporada Alta, Salvador Sunyer.

Al llarg de les onze setmanes que ha durat el festival, s'han presentat 97 espectacles en 171 funcions entre Salt, Girona i les set subseus escampades pel territori. En el marc de la millor arrencada de venda d'entrades de la història del festival, que amb dos dies de venda preferent va aconseguir vendre 21.759 localitats, l'esdeveniment ha aconseguit més clients únics que mai, amb un 52,5 % de públic nou al festival. 

Després de passar per Girona, 17 dels espectacles produïts o coproduïts pel festival aquest any tenen garantida una gira o la temporada en teatres catalans o de l'Estat, i 6 d'aquests espectacles es representaran a l'estranger.

Amb l'objectiu d'actuar com a espai d'exhibició del més interessant de l'escena internacional, Temporada Alta ha programat enguany 20 propostes de fora del país i ha portat per primera vegada la companyia britànica Complicité a Girona.

Un total de 7.523 persones s'han beneficiat dels programes socials i educatius del festival, i 3.246 estudiants de 59 centres han participat en les 98 activitats organitzades en el marc d'A Tempo, Arts i Formació.

La caverna, la sèrie audiovisual de Temporada Alta en la qual conversen grans directors i creadors d'escena i personalitats del món de la cultura, aconsegueix 17.103 visualitzacions que se sumen a les 19.722 reproduccions d'Això no és un càsting, que en la seva primera temporada s'ha convertit en el pòdcast d'arts escèniques més escoltat a Catalunya.

La vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, ha destacat en la seva intervenció que «aquesta 32a edició ha demostrat la fortalesa i la qualitat de les propostes artístiques, amb una programació àmplia i diversa. Temporada Alta és un festival de referència que ens mostra tendències del moment i el talent nacional i d'arreu del món».

M. Àngels Planas ha afegit que «les dades d'aquesta edició de Temporada Alta evidencien un lideratge cultural a les comarques gironines, amb un festival ben projectat internacionalment». I ha afegit: «La Diputació de Girona creu en els festivals com a motor cultural, social i econòmic del territori, i per això refermem el nostre compromís amb la creació gironina, amb el públic de la demarcació i amb l'afany de trobar fórmules imaginatives per acostar els espectacles a tots els públics».