Notícies

Les Nits d'Acústica tornaran a convertir Figueres en l'epicentre de la música a Catalunya a finals d'agost 

Foto : El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, en la presentació del festival.

La Diputació de Girona dona suport un any més a l'esdeveniment, la versió de l'Acústica adaptat a la situació sanitària

Nathy Peluso, Manel, Oques Grasses, La Pegatina, Els Pets, Macaco, Mishima, Zoo o Rigoberta Bandini seran les estrelles d'un festival que combina concerts de pagament i gratuïts

La música no s'atura a les comarques gironines per la pandèmia. Les Nits d'Acústica, la versió del Festival Acústica adaptat als protocols de seguretat per fer front a la COVID-19, torna a Figueres els dies 26, 27 i 28 d'agost, amb una vintena dels millors artistes del panorama actual català i, un cop més, amb el suport de la Diputació de Girona.

En la presentació del festival, el vicepresident segon de la Diputació i diputat de Cultura, Albert Piñeira, ha ressaltat que Figueres esdevindrà un any més "l'epicentre de l'escena musical catalana" a finals d'agost, i ha destacat la qualitat dels artistes que participaran en aquesta edició. 

El vicepresident de la corporació s'ha referit al lema d'enguany del festival, "La cultura també cura", quan ha assenyalat que "al costat dels protocols sanitaris i de tota la prudència que calgui, necessitem cultura, música, vida social i lleure", perquè representen "una finestra que ens aporta una mica de llum". En aquest sentit, Piñeira ha recordat que la corporació "aposta per la cultura, des de fa temps i també en aquests anys tan difícils".

Piñeira ha al·ludit igualment a la vessant solidària de Les Nits d'Acústica, que destinaran l'import recaptat amb la venda de gots reciclables a Càritas Alt Empordà Interior. A la vegada, ha subratllat que el festival, a més d'un "impacte cultural", també tindrà un impacte econòmic, que ha considerat "molt necessari" en les circumstàncies actuals.

El cartell

Les Nits d'Acústica compten amb un cartell ple d'artistes de primera línia, com ara l'estrella internacional Nathy Peluso, Manel, Oques Grasses, La Pegatina, Els Pets, Macaco, Mishima, Zoo o Rigoberta Bandini. També reserva un espai per a tres grups emergents de Figueres, Somboits, Entresol2na i Guillola, i presenta una versió per als més petits de la casa, l'Acustiqueta. 

Durant cadascuna de les tres jornades del festival hi haurà un mínim de sis concerts simultanis entre les sis de la tarda i les dues de la matinada. En cas que es mantinguin les restriccions actuals, s'avançaran els horaris per tal de poder acabar els concerts a dos quarts d'una de la matinada. 

Part dels concerts seran gratuïts amb reserva prèvia, mentre que la resta tindran preus d'entrada reduïts (de sis a divuit euros), que es destinaran íntegrament al finançament del festival. Tant la venda d'entrades com la reserva s'obriran avui dimecres a les vuit del vespre.

Més capacitat

Les mesures vigents per fer front a la COVID-19 permeten ampliar la capacitat dels diferents espais fins al 70 %, respecte al 50 % de l'any 2020. Si es repeteixen les xifres d'ocupació de l'edició anterior, que van superar el 90 %, el festival espera convocar enguany prop de setze mil espectadors.

Han participat en la presentació de Les Nits d'Acústica, a més d'Albert Piñeira, l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó; el director del festival, Xavi Pascual; el director de l'Àrea de Música de Institut Català de les Empreses Culturals, Xavier Cester, i el president de Càritas Empordà Interior, Marià Lorca.

Documentació

Programació 21/07/2021