Notícies

El XVI Festival Inund'Art amplia espais i s'estén durant quatre setmanes, del 28 de maig al 26 de juny

Foto : El XVI Festival Inund'Art amplia espais i s'estén durant quatre setmanes, del 28 de maig al 26 de juny

El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha participat en la presentació de la mostra d'art contemporani, que ha tingut lloc aquest matí a la Casa de Cultura

Enguany s'hi podran veure trenta-quatre propostes artístiques, entre exposicions, instal·lacions, performances i recorreguts sensitius 

El Festival Inund'Art obrirà les activitats aquest cap de setmana, en una edició en la qual amplia els espais expositius i també la durada. La mostra d'art contemporani, ara centrada en les arts visuals, tindrà lloc enguany durant quatre setmanes, del 28 de maig al 26 de juny. 

La programació de la setzena edició s'ha presentat aquest matí a la Casa de Cultura de Girona, amb la presència del vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira. Hi han intervingut també el vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; la coordinadora territorial de Joventut de Girona, Agnès Fàbregas, i la coordinadora d'Inund'Art, Raquel Moron. 

«El Festival Inund'Art és una mostra d'art contemporani referent en el camp de les arts visuals. Un cop més, tornarà a inundar d'art la ciutat de Girona, amb un format que permet als artistes emergents convergir amb d'altres de consolidats i que, a més, reforça any rere any la voluntat de fer partícip el públic d'una forma interactiva», ha exposat Albert Piñeira. 

En total, s'hi podran veure trenta-quatre propostes artístiques (exposicions, instal·lacions, performances i recorreguts sensitius) de cinquanta-sis artistes locals, d'arreu del territori català i també estrangers, a través de diferents col·laboracions, com el projecte «Art Pertot», el projecte transfronterer en col·laboració amb l'associació Agit'hé i la Casa de la Generalitat a Perpinyà, i la presentació final del Màster de sincronicitat i recerca de sentit entre la Universitat de Girona i el Teatro de los Sentidos. 

En aquesta ocasió, no es portarà a terme cap projecte al carrer com a mesura preventiva davant les recomanacions del PROCICAT. Les localitzacions seran a la Casa de Cultura, la Fundació Valvi, el Bòlit, el Museu d'Història de Girona i el Centre Cultural La Mercè, que s'hi ha incorporat aquest any. 

Els recorreguts sensitius

Inund'Art també es consolida com un festival d'arts visuals contemporànies relacionades amb tots els sentits i s'especialitza en el nou concepte de recorreguts sensitius que aporta l'art contemporani, en què l'espectador es converteix en un viatger i protagonista de l'experiència. Són accions artístiques interactives i comunitàries per a tots els públics, també per als més menuts i el públic familiar. 

«M'agradaria destacar la vocació transversal de la mostra per enfortir sinergies amb escoles i instituts públics, centres d'art, universitats i els diversos equipaments de la ciutat. Especialment important és la relació amb els centres educatius, perquè permet als joves de les comarques gironines arribar a l'expressió artística i els fa partícips del projecte, proporcionant-los espais on exposar les seves creacions», ha conclòs el vicepresident segon, Albert Piñeira.

Documentació