Notícies

L'Espai de Cultura Contemporània Les Bernardes inaugura «Poptears», un recorregut artístic entorn de la llàgrima

Foto : L'Espai de Cultura Contemporània Les Bernardes inaugura «Poptears», un recorregut artístic entorn de la llàgrima

El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va participar a l'acte d'inauguració de la mostra, que presenta obres dels cosins Martí i Narcís Gironell

Divendres al vespre l'Espai de Cultura Contemporània Les Bernardes va inaugurar una nova exposició, «Poptears», que estarà oberta al públic fins al 30 de juliol a la Sala Sant Jordi - Laboratori. La mostra està formada per diversos quadres dels artistes Martí i Narcís Gironell que tenen la figura femenina de protagonista i que giren a l'entorn de la reflexió sobre la llàgrima.

A l'acte hi va participar el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, que estava acompanyat de l'alcalde de Salt, Jordi Viñas; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Salt, Núria Heras, i el conseller de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Gironès, Antoni Vidal. A més, hi van assistir els artistes Martí i Narcís Gironell.

«Poptears» fa un recorregut artístic i literari que gira a l'entorn de la llàgrima. El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va assenyalar que «les llàgrimes no necessàriament van acompanyades d'un component de tristesa i dolor, sinó que poden ser provocades per factors molt diversos com la ira, la por, la frustració, però també poden anar acompanyades de detonants emocionals positius, com podria ser l'alegria o el riure».

Albert Piñeira, a més, va afegir que des de la Diputació de Girona «estem molt orgullosos de l'evolució i el treball constant de Les Bernardes en la plasmació de l'art, molt sovint relacionat amb les emocions humanes, i de la seva voluntat de fer-lo arribar a la ciutadania».

Aquesta exposició forma part del segon bloc del cicle expositiu de 2021 de Les Bernardes, que s'inicia aquest mes de maig i ens convida a viatjar de maneres molt diverses: als anys vuitanta i la movida madrilenya amb Tino Casal, i a l'aventura de conèixer les diferents tipologies de llàgrimes amb Narcís i Martí Gironell.

De setembre a desembre tindrà lloc el tercer i últim bloc expositiu. Sota el títol «Refugis per pensar», el fil conductor serà la reflexió sobre com la voràgine de la nostra societat contemporània empeny a buscar refugis on el món s'atura. Les exposicions donaran a conèixer com influeix la ubicació i l'entorn (físic o psicològic) dels espais de creació dels artistes, escriptors, filòsofs, etc.

Enguany, el cicle expositiu vol fer visible el canvi de projecte com a espai de cultura contemporània. Amb aquest projecte es pretén reforçar la vessant de la cultura i el pensament contemporani de la Diputació de Girona i fer de Les Bernardes una experiència cultural global que abraci art, pensament, creativitat, aprenentatge i noves tecnologies.

El cicle expositiu de 2021 de Les Bernardes parteix del títol «Viaticum. Allò que serveix per a un viatge», i pretén aprofundir sobre la idea del viatge (físic, temporal o estètic) partint de la llibertat, el marge o la frontera, que com a espai d'oportunitat (físic o psicològic) s'ha explorat aquests darrers anys. En aquest sentit, explora el viatge (en totes les seves variants) com la millor manera de prescindir de les fronteres i saltar els marges amb l'objectiu d'eliminar els prejudicis, la intolerància i els estereotips.