Notícies

Visiteu l'exposició virtual retrospectiva sobre Miquel Ruiz i coneixeu a fons el fotògraf

Foto : Visiteu l'exposició virtual retrospectiva sobre Miquel Ruiz i coneixeu a fons el fotògraf

L'any 2010 Miquel Ruiz, conegut fotògraf de premsa de les comarques gironines, va donar més de cent mil fotografies -entre negatius, diapositives i positius en paper- a INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, que es van sumar als més de trenta fons i col·leccions que custodia i preserva aquesta institució.

Amb motiu d'aquesta cessió, la Diputació de Girona va idear una exposició en què es donava a conèixer el contingut d'aquest fons, seguint el patró temàtic de la trajectòria professional i vital del fotoperiodista. I també se li va dedicar el setè volum de la col·lecció «Quaderns de Fotografia», amb el títol Miquel Ruiz Avilés: una altra manera de captar el món, 1979-2013, un testimoni gràfic a través del qual es difonen els seus fons fotogràfics.

En aquests moments de confinament, la Diputació de Girona us convida a visitar virtualment l'exposició «Miquel Ruiz Avilés, una altra manera de veure el món» i a conèixer més a fons el fotògraf a través d'un videoreportatge en què el mateix Ruiz ressegueix la seva vida.

Les fotografies que es mostren tant en el quadern com en l'exposició responen a una acurada selecció d'entre totes les imatges que integren el fons, i segueixen un patró temàtic mitjançant el qual també es fa un recorregut per la trajectòria professional i vital de Miquel Ruiz.

L'exposició s'inicia amb un bloc fotogràfic dedicat a la premsa territorial; segueix amb un altre que aplega les imatges recollides en alguns dels seus projectes internacionals; un tercer bloc se centra en el seu treball a Bòsnia, i un quart bloc mostra imatges de producció recent, amb una clara referència a l'ictus que va tenir Ruiz l'any 2010.

Aquest projecte serveix no només per donar a conèixer una part més del patrimoni fotogràfic de les comarques gironines, sinó també per mostrar d'una manera àmplia el treball de Miquel Ruiz, el qual forma part d'una generació de fotògrafs que han deixat empremta en el món de la premsa comarcal.

Ens acompanyeu a conèixer el fotògraf Miquel Ruiz a través de la seva obra? Podeu veure'n l'exposició aquí:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLk6d0RAoDK4fqeA26V4wNtOV2pjtMoeuH