Notícies

Commemoració del Dia de la Justícia de Pau a Catalunya
 

Foto : Commemoració del Dia de la Justícia de Pau a Catalunya
 

 

La vicepresidenta Maria Puig assisteix al lliurament de les distincions de l'Associació Catalana en pro de la Justícia


Aquest dissabte s'ha commemorat el Dia de la Justícia de Pau a Catalunya a la localitat de Calonge. L'acte ha estat organitzat per l'Associació Catalana en pro de la Justícia.

Hi han assistit Maria Puig, vicepresidenta de la Diputació de Girona, juntament amb Joan Domènech Abad, secretari de Relacions amb l'Administració de Justícia; Fernando Lacaba, president de l'Audiència de Girona; Jordi Martinoy, director dels Serveis Territorials de Justícia a Girona; Elisenda Pérez, primera tinenta d'alcaldia de Calonge; Francesc Xavier Ten, president de l'Associació Catalana en pro de la Justícia (ACPJ); Gustavo José Muñoz, degà dels Jutjats de Girona; Virginia Moreno, magistrada del Jutjat Penal 1 de Girona, així com altres membres de la Junta de Govern de l'ACPJ.

Al llarg de la jornada s'han lliurat les distincions de l'Associació Catalana en pro de la Justícia, instituïdes per premiar el mèrit i l'antiguitat dels socis i de persones i institucions que hagin contribuït al desenvolupament de la justícia de pau. S'han entregat les medalles d'honor al jutges de pau de Calonge, Ullastrell, Fogars de Montclús, la Llacuna, Torelló, Bellmunt, Cervelló i, a títol pòstum, al jutge de Cardona, per la seva exemplar dedicació a la justícia de pau. I també s'ha atorgat la Creu de la Justícia de Pau a Esteve Floreta, exjutge de Vilanova del Vallès.

Maria Puig, en la seva intervenció, s'ha referit als jutges de pau: «Sou la justícia de proximitat dels ciutadans. El model de justícia de pau, juntament amb el jurat, és el sistema de participació directa de la societat en la justícia. Des de la Diputació de Girona us volem agrair la vostra dedicació als ciutadans, perquè representeu un valor altíssim per a la cohesió social, ja que sou la primera baula de la justícia».