Notícies

El vicepresident Albert Piñeira assisteix a la presentació del llibre Jo, Chloe a Puigcerdà

Foto : El vicepresident Albert Piñeira assisteix a la presentació del llibre Jo, Chloe a Puigcerdà

Aquest conte infantil tracta sobre la salut mental i s'ha editat en col·laboració amb la Diputació de Girona

El vicepresident Albert Piñeira ha assistit a la presentació del conte infantil Jo, Chloe, que ha tingut lloc aquest divendres a la biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà. A l'acte, que ha estat apadrinat per l'actriu Anna Azcona i presentat per la periodista Rosa Talamàs, també hi han assistit els autors del llibre, Noemí Prous i Josep Santaulària i M. Àngels Terrones directora de la biblioteca Comtat de Cerdanya.

El conte sobre salut mental està il·lustrat per Tona Casas. Els autors del llibre destaquen que «El conte vol ajudar els nens a relacionar-se d'una manera més autèntica amb els altres, però també amb ells mateixos». I cediran els seus drets a La Marató, que aquest any se celebrarà el 19 de desembre i estarà dedicada a la salut mental, que inclou diversos problemes molt comuns que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la seva vida.

Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona i alcalde de Puigcerdà, ha destacat en la presentació que «Des de la Diputació ens unim al propòsit que vol divulgar aquest conte: aprendre i respectar les persones encara que tinguin maneres de fer diferents a les nostres. L'educació emocional és també educació que cal fomentar tant a casa com a l'escola».

La publicació s'ha finançat amb una campanya de micromecenatge. Ha estat editat per El Cep i la Nansa Edicions i el promotor del projecte ha estat la plataforma de projectes culturals Edita.cat.

Els autors volen que aquesta sigui una aventura de llarg recorregut. Tenen dos contes més de la Chloe, la nena protagonista, i ja projecten tallers amb pares i nens. També preparen «noves experiències amb la Chloe preadolescent», perquè volen «fer-la créixer com a personatge».

Sinopsi
Jo, Chloe és un conte infantil sobre salut mental que té com a objectiu ensenyar els més petits ¿i també els grans¿ que les coses es poden mirar de moltes maneres diferents i que no passa res per fer-ho. Durant la infantesa a tots ens col·loquen una mena d'ulleres que ens fan veure el món que ens envolta des de diferents punts de vista, segons la informació que rebem de l'exterior i, especialment, dels nostres pares. Així, és a partir d'aquesta lent subjectiva que ens relacionem amb l'entorn i acabem construint les nostres pròpies creences, en alguns casos, limitants.

El conte vol obrir totes aquestes finestres perquè descobrim els diferents caràcters que existeixen, que ens envolten i que nosaltres mateixos tenim, i que aprenguem a expressar-los per aconseguir relacionar-nos millor amb la resta, però sobretot amb nosaltres mateixos. La Chloe és la protagonista d'aquesta història, però, al cap i a la fi, podrien ser els nostres fills, i també nosaltres mateixos.

Al conte, la Chloe afronta situacions com la separació dels pares, un conflicte que supera coneixent les seves emocions i aprenent a gestionar-les. La nena camina de la mà de diferents personatges que l'acompanyen i que mostren diferents perfils i caràcters que l'ajuden a mostrar amb èxit la seva part més oberta i sana.