Notícies

Pau Presas assisteix a la inauguració d'un nou centre de serveis al transport i innovació tecnològic, a Vilobí d'Onyar

Foto : Fotos: M. Artalejo

L'edifici, d'uns 300 m2, és propietat de CIMALSA, empresa pública de la Generalitat de Catalunya, i estarà gestionat per Asetrans Girona

CIMALSA i l'Associació de Transportistes de Girona Asetrans han inaugurat aquest divendres al matí el nou centre de formació i serveis del transport, situat a Vilobí d'Onyar, a la Central Integrada de Mercaderies CIM la Selva, amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas. El nou emplaçament està enfocat principalment en la formació de nous professionals del transport, la logística i la mobilitat. 

Actualment, el transport logístic veu perillar el proveïment a curt termini si no s'eleva el nombre de conductors de vehicles pesants. Segons els experts, el sector necessita, únicament a l'Estat espanyol, 15.000 conductors per al transport per carretera.

El centre és propietat de CIMALSA, empresa pública de la Generalitat de Catalunya, que forma part del departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, i el gestionarà Asetrans. Compta amb 220 m2 d'espais d'aules i també disposa d'una zona administrativa i de despatxos per als associats. 

El disseny de l'edifici s'ha fet aplicant criteris de consum zero, amb una estructura de fusta per minimitzar l'impacte ambiental de les obres de construcció, instal·lació de producció d'energia fotovoltaica per autoconsum i optimització de les instal·lacions per minimitzar el consum elèctric i d'aigua potable, amb una inversió aproximada d'uns 800.000 euros. 

L'acte d'avui també ha comptat, entre d'altres, amb la presència del secretari de Territori i Mobilitat i vicepresident de CIMALSA, Isidre Gavín; el president i conseller delegat de CIMALSA, Enric Ticó, i el president d'Asetrans Girona, Alexandre Gilabert. 

Fins ara, Asetrans tenia el centre de formació al carrer Juli Garreta, a Girona, on traslladarà les oficines que té actualment a la travessia de Canaders. La nova ubicació, a Vilobí d'Onyar, ofereix un espai amb condicions òptimes d'ubicació i servei per a les empreses de transport de mercaderies per carretera, ja que està situada en un punt estratègic de la xarxa viària, on es creuen el corredor mediterrani amb l'eix transversal, al costat de l'aeroport de Girona. 

Asetrans, amb 450 empreses

L'Associació de Transportistes de Girona va ser creada l'any 1977 i és la patronal més representativa del sector del transport per carretera, tant de viatgers com de mercaderies de la demarcació de Girona. Està integrada per 450 empreses (i 3.000 vehicles) de totes les mides i sectors d'activitat del transport per carretera. 

A banda de defensar els interessos del sector, Asetrans realitza una àmplia activitat formativa per a les seves empreses i treballadors, i és centre autoritzat per impartir els permisos de conducció de vehicles que transporten matèries perilloses (ADR) i el certificat d'aptitud professional (CAP). Per l'any que ve, confia a implantar cicles formatius de transport i manteniment de vehicles lleugers a les comarques gironines.