Notícies

Miquel Noguer participa en la presentació de Circusland a Besalú

Foto : Miquel Noguer participa en la presentació de Circusland a Besalú
La Diputació de Girona aportarà 500.000 euros al projecte         

Aquest matí ha tingut lloc, a la Sala Gòtica de la Cúria Reial de Besalú, la presentació del projecte Circusland, el Palau Internacional de les Arts del Circ, que s'ubicarà en aquest municipi garrotxí. En l'acte hi han participat Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona en funcions; Fina Surina, primera tinent d'alcalde de Besalú en funcions; Pere Vila, delegat de la Generalitat de Catalunya a Girona, i Genís Matabosch, president de Circus Arts Foundation.

En l'acte s'ha presentat aquest nou projecte, que pretén ser la institució patrimonial  de referència a Europa dedicada exclusivament a la disciplina del circ. Exposicions, tallers pedagògics, espectacles, arxiu, biblioteca, centre d'estudis i oficines, entre d'altres, estaran emplaçats en els més de 1.000 m2 d'espais exteriors i 3.000 m2 d'espais interiors que acolliran Circusland. En concret, aquesta iniciativa privada sense ànim de lucre s'ubicarà als edificis de l'antic convent benedictí de Sant Pere i a l'edifici conegut com Cal Coro, que actualment acull Micromundi, el museu de miniatures.

Durant la presentació, Miquel Noguer ha manifestat que «la Diputació sempre ha estat al costat del circ com a element cultural. Ja des de la primera edició del Festival Internacional del Circ a Figueres hem fet costat a aquesta art escènica. I ara continuem donant-li suport». El president de la Diputació de Girona en funcions ha anunciat que l'ens supramunicipal ha signat un protocol d'intencions amb la fundació privada Circus Arts Foundation amb l'objectiu de deixar constància de la seva voluntat de col·laboració i indicant l'aportació econòmica de mig milió d'euros, repartida entre el 2019 i el 2020, per a la preparació i l'execució del Palau Internacional de les Arts del Circ.

Circusland tindrà com a missió la recopilació, conservació, investigació, difusió i exhibició del llegat cultural de les arts del circ durant els seus més de dos-cents cinquanta anys d'història. Mitjançant una visita interactiva i experimental, allunyada dels convencionalismes, els visitants podran conèixer els orígens, la història i l'evolució d'aquesta disciplina artística conformada, entre d'altres, per acrobàcies, equilibris, màgia, malabars i trapezis. En les seves sales d'exposicions es mostrarà part del fons de Circus Arts Foundation: una de les col·leccions més importants del món dedicada al circ, integrada per 39.000 negatius, 11.000 fotografies, 3.200 llibres, 6.400 programes de mà, 9.300 cartells i milers d'altres peces.

Circus Arts Foundation és una fundació cultural privada sense ànim de lucre, amb seu a Figueres, que va néixer l'any 2011 amb l'objectiu principal de promocionar, fomentar, divulgar, prestigiar, protegir i defensar l'espectacle del circ entès com a art escènica i element lúdic integrat en la nostra cultura. Des de l'any 2012 organitza el Festival Internacional del Circ, primer a Figueres i, des del 2017, a Girona. Aquesta promotora de circ també és l'encarregada de dur a terme el Gran Circ de Nadal de Girona i el Circ Charlie Rivel.

Documentació

dossier 05/06/2019