Notícies

Presentació de l'Estatut de municipis rurals a Sant Miquel de Campmajor, amb la presència del president, Miquel Noguer

Foto : Fotos: Generalitat

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, exposa les línies mestres del nou text legal, que preveu aprovar properament la Generalitat, davant un centenar d'alcaldes de municipis rurals de la demarcació 

L'Estatut de municipis rurals de Catalunya fa les últimes passes abans de l'aprovació definitiva per part del Parlament. Es tracta d'un text consensuat amb el món local que pretén dotar d'eines els municipis petits per evitar el despoblament de determinades zones de Catalunya, i per facilitar que aquests municipis, sobretot els de menys de cinc-cents habitants, estiguin en les mateixes condicions que els més grans. 

Per explicar-ho amb tot detall, la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha visitat aquest dilluns Sant Miquel de Campmajor, al Pla de l'Estany, i s'ha reunit amb un centenar d'alcaldes de municipis rurals de la demarcació, que es podran beneficiar de les mesures d'aquest nou Estatut. A l'acte també hi han assistit el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el diputat d'Assistència als Micropobles, Miquel Reverter. 

Actualment el 61 % dels municipis de Catalunya són municipis rurals i només hi viu el 4,2 % de la població, mentre que al 39 % restant hi viu el 95,8 %. Aquesta situació de desequilibri territorial és la que es vol mirar de revertir amb aquest nou text legal.