Notícies

Inauguració del Fòrum Gastronòmic Girona 2024, que posa el focus en els productes de proximitat i els professionals del territori

Foto : Fotos: M. Millan

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assistit a l'acte institucional d'obertura i ha visitat els expositors i l'espai de tast del segell Girona Excel·lent

El certamen, que comptarà amb gairebé 150 ponents i més de 200 expositors, acabarà aquest dimecres

Des d'avui i fins dimecres, el Palau de Fires i la zona de la Devesa de Girona acolliran el Fòrum Gastronòmic Girona 2024. El certamen de referència per als professionals del sector a Girona ha arrencat aquesta edició amb una conversa entre els xefs Paco Pérez, del restaurant Miramar de Llançà, i Fina Puigdevall, de Les Cols d'Olot, sobre el pes dels productes de mar i muntanya en les receptes de la cuina tradicional de la demarcació. 

Aquest acte ha coincidit amb la inauguració institucional de l'esdeveniment, que ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l'alcalde de Girona, Lluc Salellas; la vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis; el segon tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; la diputada de Girona Excel·lent i Mercats, Vanessa Peiró, i el director dels Serveis Territorials d'Empresa i Treball de la Generalitat a Girona, Joan Martí, entre d'altres.

La comitiva ha fet un recorregut pels diferents espais i expositors. La Diputació de Girona, que ha donat suport al Fòrum Gastronòmic des dels inicis, hi té una participació molt activa a través del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent. Enguany compta amb 34 empreses representades i un espai de tast propi amb tallers dirigits per l'assessor gastronòmic del distintiu Pep Nogué.

Durant tres dies es posarà el focus en els productes de proximitat i els professionals del territori, amb un programa farcit de ponències, debats i simposis, que consta de quatre pilars fonamentals: els aliments de cinquena gamma (aquells que es presenten envasats i estan a punt per ser consumits després d'un procés de regeneració), l'adaptació de la cuina al context actual de canvi climàtic, el pa i el senglar. 

En total, gairebé 150 ponents i més de 200 expositors amb un centenar d'activitats i concursos, com els habituals del millor bistec tàrtar de l'Estat i la millor mona de Pasqua o les novetats dels concursos amb el tagín (plat tradicional de la gastronomia magribina) i el pa de tramuntana. 

Entre els ponents no hi faltaran els germans Joan, Josep i Jordi Roca (El Celler de Can Roca), Anna Bellsolà (Baluard), Eduard Xatruch (Disfrutar) i Ferran Adrià.