Notícies

El president, Miquel Noguer, assisteix a l'acte de lliurament de la Medalla de la Ciutat d'Olot a Cristóbal Colón

Foto : El president, Miquel Noguer, assisteix a l'acte de lliurament de la Medalla de la Ciutat d'Olot a Cristóbal Colón

El Teatre Principal s'ha omplert per homenatjar el fundador de La Fageda, que acaba de cedir el relleu en la direcció del projecte i es converteix en president d'honor

L'Ajuntament d'Olot ha entregat aquest dissabte a la tarda al fundador de La Fageda, Cristóbal Colón, la Medalla de la Ciutat, la seva màxima distinció. Li ha reconegut la trajectòria al capdavant de diferents projectes per a persones en situació de vulnerabilitat a Olot i a la Garrotxa i, sobretot, el fet d'haver iniciat un model pioner que parteix d'un projecte social amb visió empresarial, que ofereix productes de qualitat, atenent les necessitats de les persones amb discapacitat, a les quals s'ofereix un projecte de vida, habitatge, un entorn social, feina i suport familiar.

L'alcalde d'Olot, Josep Berga, ha estat l'encarregat de lliurar-li la medalla. A l'acte, que ha tingut lloc al Teatre Principal, hi han assistit el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral; el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach; la diputada de la Diputació de Girona i regidora a Olot, Imma Muñoz; l'expresident de la Diputació i exalcalde d'Olot, Pere Macias, i diferents alcaldes de la Garrotxa, familiars i amics de Cristóbal Colón i membres de la Fageda.

El catedràtic d'economia financera i comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra Oriol Amat ha fet la glosa del fundador de La Fageda, i ha recordat els inicis de la cooperativa l'any 1982 i el seu lideratge per promoure la integració social de persones en situació de vulnerabilitat.

Inicialment, l'activitat de La Fageda es va basar en feines encarregades per altres empreses i la seva seu es va situar en una sala del convent del Carme d'Olot cedida per l'Ajuntament. L'adquisició de la finca Els Casals com a centre especial de treball i la creació de la primera residència per a persones amb discapacitat a Olot, també durant la dècada dels vuitanta, són algunes de les principals fites de la història de la cooperativa. Com també ho va ser l'inici de la producció i venda de iogurts l'any 1993.

Actualment, és una organització que aplega més de 500 persones, que ha posicionat al mercat una marca de qualitat molt apreciada i que manté inalterable la seva missió i la seva naturalesa no lucrativa. 

Cristóbal Colón, molt agraït i emocionat, ha reiterat la plena confiança en el futur de l'organització que va crear fa 42 anys. De fet, aquesta setmana va confirmar que cedia el relleu al capdavant de La Fageda. A partir d'ara, Josep Maria Bonmatí serà el president del patronat, Sílvia Domènech, la directora general i Colón en serà el president d'honor.