Notícies

Girona Excel·lent tindrà representació de trenta-quatre empreses i un espai de tast propi en el Fòrum Gastronòmic Girona 2024

Foto : Girona Excel·lent tindrà representació de trenta-quatre empreses i un espai de tast propi en el Fòrum Gastronòmic Gir

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha intervingut en la presentació del certamen, que tindrà lloc de l'11 al 13 de març al Palau de Fires i a la zona de la Devesa de Girona

Els germans Roca (El Celler de Can Roca), Ferran Adrià, Eduard Xatruch (Disfrutar) i Fina Puigdevall (Les Cols), entre alguns dels xefs de renom d'aquesta edició

Els sabors del mar i de la muntanya seran l'eix vertebrador del Fòrum Gastronòmic Girona 2024, que tindrà lloc de l'11 al 13 de març al Palau de Fires i a la zona de la Devesa de Girona. L'edició d'enguany s'ha presentat aquest matí a El Foment de Girona, amb la participació del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. També hi ha assistit la diputada de Girona Excel·lent i Mercats, Vanessa Peiró. 

La Diputació de Girona dona suport al certamen i també hi té una participació activa. En aquest sentit, el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent hi serà present, amb trenta-quatre empreses representades i un espai de tast propi, amb tallers dirigits per l'assessor gastronòmic del distintiu Pep Nogué. 

L'esdeveniment posarà el focus en els productes de proximitat i els professionals del territori, i oferirà un programa farcit de ponències, debats i simposis amb quatre pilars fonamentals: els aliments de cinquena gamma (aquells que es presenten envasats i estan a punt per ser consumits després d'un procés de regeneració), l'adaptació de la cuina al context de canvi climàtic actual, el pa i el senglar. 

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat: «Si la gastronomia i els productes agroalimentaris van agafats de la mà, serà beneficiós per a tots plegats. Permetrà estimular l'economia circular i sostenible, i reforçar encara més el sentiment d'identitat cap a l'exterior».

En aquest sentit, ha recordat: «A la Diputació de Girona ho tenim molt clar perquè, fa una dècada, vam crear el segell Girona Excel·lent per donar suport a un sector troncal per a l'economia de la nostra demarcació com és l'agroalimentari». 

L'acte també ha comptat amb la participació de la vicealcaldessa de l'Ajuntament de Girona, Gemma Geis; la directora dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Catalunya, Elisabet Sánchez, i el director de continguts del Fòrum Gastronòmic Girona, Salvador García-Arbós. 

 

Un cartell amb cuiners de luxe

L'esdeveniment de referència per als professionals del món de la gastronomia comptarà amb la presència, entre d'altres, dels germans Joan, Josep i Jordi Roca (El Celler de Can Roca), Fina Puigdevall i Carlota i Martina Puigvert (Les Cols), Paco Pérez (Miramar), Anna Bellsolà (Baluard), Eduard Xatruch (Disfrutar) i Ferran Adrià. 

Amb un format consolidat, el Fòrum Gastronòmic Girona 2024 es convertirà de nou en una plataforma per conèixer novetats, productes i serveis de les empreses del territori que formen part del canal Horeca (hotels, restaurants i cafeteries), al mateix temps que presentarà novetats pel que fa a models de negoci, tendències, equipaments i tecnologia, donant altaveu al productor local, al sector primari i també als oficis de sala, cuina i obrador. 

Durant tres dies, conviuran prop de 150 ponents i més de 200 expositors amb un centenar d'activitats i concursos en diversos espais: l'Auditori Gastronòmic, la Barra Gastronòmica i l'Aula Sala. 

A l'Auditori Gastronòmic, hi participaran professionals amb un reconegut prestigi estatal i internacional, que oferiran sessions de cuina en directe, diàlegs i tastets per descobrir les novetats del sector. La Barra Gastronòmica permetrà una interacció entre el ponent i el públic assistents a partir de debats, demostracions i showcooking per descobrir, tastar i conèixer de primera mà els productes de proximitat. 

Una de les novetats principals d'aquest any és l'Aula Sala, un espai obert i diàfan que servirà com a escenari per debatre, reflexionar i adquirir nous coneixements amb la cuina i la gastronomia com a eixos principals.