Notícies

El president, Miquel Noguer, lliura els premis de la sisena edició del projecte «BlockchainxODS», a la seu de Frit Ravich

Foto : El president, Miquel Noguer, lliura els premis de la sisena edició del projecte «BlockchainxODS», a la seu de Frit Ra

La iniciativa planteja sempre un repte al voltant d'un objectiu de desenvolupament sostenible (ODS) en col·laboració amb una empresa o entitat del territori

L'equip Evo, format per estudiants dels graus de negocis internacionals de la Universitat Pompeu Fabra i de gestió de ciutats intel·ligents i sostenibles de la Universitat Autònoma de Barcelona, i del doble grau de dret i administració i direcció d'empreses (ADE) de la Universitat Pompeu Fabra, ha estat el guanyador de la sisena edició del projecte «BlockchainxODS».

El veredicte s'ha donat a conèixer aquest dijous a la tarda en un acte que ha tingut lloc a la seu de Frit Ravich, a Maçanet de la Selva. L'empresa, especialitzada en la fabricació de patates fregides, snacks i fruits secs i la distribució de marques externes referents del sector, ha col·laborat en la sisena edició d'aquesta iniciativa. 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat en l'acte, conjuntament amb l'alcaldessa de Maçanet de la Selva i diputada, Natàlia Figueras; la directora general de Frit Ravich, Judith Viader, i el director d'operacions del Centre Blockchain Catalunya, Albert d'Anta, entre d'altres. 

L'objectiu de «BlockchainxODS» és familiaritzar estudiants de diferents disciplines amb la tecnologia de cadena de blocs (blockchain). Treballen en grup per donar resposta a un repte real i directament vinculat als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que els planteja una empresa o entitat del territori. 

Enguany, l'ha promogut Frit Ravich, amb l'objectiu d'implementar una solució blockchain per incentivar propostes de retorn al territori que puguin ser mesurables i traçables, i que permeti als consumidors generar un impacte positiu local a través de les patates de la marca. El repte engloba el dotzè punt dels ODS («Producció i consum responsables») i el quinzè («Vida d'ecosistemes terrestres»). S'hi han presentat cinc equips, integrats per una trentena d'estudiants. 

En la seva intervenció, el president, Miquel Noguer, ha destacat: «La Diputació de Girona creu en la tecnologia blockchain i, per això, va apostar perquè el Centre Blockchain de Catalunya tingués la seu a Girona. En aquest sentit, treballa per convertir la demarcació en una regió adaptada a les noves tecnologies perquè aquest és un motor de progrés i dinamització econòmica».

 

El projecte guanyador

L'equip Evo ha presentat una solució que dona resposta al retorn al territori mitjançant una imaginativa solució basada en els NFTs (certificats digitals d'autenticitat). A través seu, el consumidor pot guanyar premis, beneficis i provocar accions de retorn al territori com plantacions d'arbres i regeneració d'ecosistemes o projectes socials, culturals, mediambientals i de recerca científica.