Notícies

Turisme Rural Girona commemora el trentè aniversari com a entitat referent en el sector a Catalunya

Foto : Turisme Rural Girona commemora el trentè aniversari com a entitat referent en el sector a Catalunya

El restaurant La Deu d'Olot ha acollit aquest dijous la celebració dels trenta anys de l'Associació Turisme Rural Girona, una entitat que es va constituir per poder desenvolupar un nou model de turisme rural de qualitat a les comarques gironines, per tal de dinamitzar l'activitat econòmica a les zones rurals. 

En l'actualitat, l'entitat s'ha convertit en una referència en el sector a Catalunya, i una de les més consolidades de l'Estat espanyol. Aglutina el gruix de l'oferta de la demarcació, amb més de 240 establiments de turisme rural associats i més de 1.800 places. 

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, ha participat en l'acte, conjuntament amb la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra; l'alcalde d'Olot, Pep Berga, i el president de Turisme Rural Girona, Ramon Corominas, entre altres autoritats. 

En la seva intervenció, el president, Miquel Noguer, ha lloat la tasca de l'associació en la millora de la competitivitat dels seus integrants i el seu «compromís» amb el nou model de turisme responsable del país. En aquest sentit, ha instat a continuar en la mateixa línia perquè la bona temporada turística del 2023 es repeteixi enguany. 

«Des del Patronat de Turisme, centrarem el nostre treball a posicionar i projectar les marques Costa Brava i Pirineu de Girona com a destinacions responsables en els nostres mercats emissors; treballarem per fomentar la desestacionalitació, per ajudar a augmentar la despesa turística i, en definitiva, per la nostra societat, sector i país», ha exposat. 

Durant el 2023, es van generar gairebé 450.000 pernoctacions en cases de turisme rural de la demarcació de Girona.