Notícies

El president de la Diputació presencia el nou rècord Guiness aconseguit pels Giang Brothers a Girona

Foto : Fotos: M. Artalejo

Els acròbates del Vietnam, que participaran enguany en el Gran Circ de Nadal de la ciutat, han pujat cent esglaons de la Catedral en només 53,6 segons fent equilibri de cap a cap

Els germans Nghiep i Co Giang, la parella artística dels Giang Brothers, han aconseguit aquest dijous al migdia un nou rècord Guiness: pujar cent esglaons de la catedral de Girona en només 53,6 segons fent equilibri de cap a cap (el portador sosté amb el cap el seu company). La postura requereix una força física especial a les cames i al coll i un sentit de l'equilibri poc habitual fins i tot entre els grans noms de la primera divisió del circ mundial. 

L'acte, que s'inscriu en l'agenda de proves dels rècords Guiness del món del 2021, ha despertat una gran expectació. Entre els nombrosos assistents i les personalitats del món de la política i cultura gironines, l'acte ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que han entregat als acròbates una medalla per commemorar la fita assolida. 

Els Giang Brothers van ser els primers, l'any 2016, a aconseguir pujar les escales de la catedral de Girona en la mateixa posició que enguany. En aquella ocasió van recórrer noranta esglaons en 52 segons.

L'any 2018, els acròbates peruans Duo Vitalys van superar el rècord del 2016 en aconseguir pujar noranta-set esglaons de la catedral de Girona en 53 segons. La parella artística formada per Pablo Nonato i Joel Yaicete formaven part, en aquella ocasió, del Circ Charlie Rivel, que es va veure aquell any per Fires de Girona. 

Sobre els Giang Brothers

Els Giang Brothers (Nghiep, de trenta-dos anys, i Co Giang, de trenta-set) són dels artistes de circ de més renom del Vietnam. Des que Genís Matabosch, director del Gran Circ de Nadal de Girona, va descobrir aquesta parella d'artistes, l'agost del 2010, al Festival de Hanoi, la seva carrera ha estat una successió d'èxits en grans festivals i circs d'arreu del món: primer premi als festivals de circ de Hanoi (2010) i de l'Havana (2011), i Premi de Plata als festivals de Latina (Itàlia, 2011), Wuqiao (Xina, 2011) i Izhevsk (Rússia, 2012). 

El seu número s'ha passejat per pistes de circ de prestigi, com la de Circus Krone (Munic, Alemanya, 2011), Weltweihnachtscircus (Circ de Nadal de Stuttgart, Alemanya, 2012-2013), Univer Soul Circus (Estats Units, 2013), Circus Carré (Amsterdam, Holanda, 2013-2014), Circus Conelli (Zuric, Suïssa, 2015-2016), Festival Internacional de Circ de Montecarlo o Cirque du Soleil.