Notícies

Reconeixement a la Diputació pel suport al món local en la commemoració dels quaranta anys de l'Associació Catalana de Municipis

Foto : Fotos: ACM

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha rebut aquest dissabte el reconeixement especial a la corporació pel seu suport al món local en l'acte de commemoració dels primers quaranta anys de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), a l'auditori Marià Vila d'Abadal de Vic.

D'aquesta manera, l'entitat municipalista ha volgut posar en valor la tasca que desenvolupen les diputacions catalanes per contribuir al progrés i a la millora del país en les darreres quatre dècades. «Des de sempre, tenim el deure i la responsabilitat d'estar al costat dels ajuntaments i els ens locals per ajudar-los en tot el que necessitin. És un orgull rebre aquest reconeixement a la Diputació de Girona», ha exposat Miquel Noguer. 

En l'acte, que ha reunit més de cent cinquanta representants del món local català, també s'ha fet un homenatge als onze expresidents que ha tingut l'entitat. Tots ells, a excepció de Ramon Montanyà i Juli Sanclimens, que van morir i han estat representats per familiars, hi han estat presents. 

L'Associació Catalana de Municipis va néixer el 3 d'octubre de 1981 a Vic, arran de la iniciativa d'un centenar de municipis catalans d'agrupar-se per sumar esforços i defensar els seus interessos conjuntament. Actualment, la integren 1.021 ens locals com a socis: 940 ajuntaments, 41 consells comarcals, 4 diputacions, 29 entitats municipals descentralitzades (EMD) i 7 consorcis o mancomunitats.