Notícies

El vicepresident Albert Piñeira participa en la presentació de «Les Nits d'Acústica» de Figueres

Foto : El vicepresident Albert Piñeira participa en la presentació de «Les Nits d'Acústica» de Figueres

Adaptació del Festival Acústica a una edició especial per complir les mesures i protocols de seguretat per la COVID-19

«Les Nits d'Acústica» tindrà lloc el 27, 28 i 29 d'agost

L'acte de presentació ha estat telemàtic, a través de la plataforma virtual Zoom

Aquest matí ha tingut lloc la presentació, via telemàtica, de «Les Nits d'Acústica», en la qual s'ha donat a conèixer la programació de l'adaptació del Festival Acústica de Figueres, que tindrà lloc el 27, 28 i 29 d'agost. Aquesta no serà una edició més, sinó un parèntesi en el Festival.

En la presentació hi han participat el vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Albert Piñeira; l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó; el director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Miquel Curanta; el director del Festival Acústica, Xavi Pascual, i els artistes Gerard Quintana, Miki Núñez o Suu, entre d'altres participants.

Tal com esmenten els organitzadors «Les Nits d'Acústica», que ha estat l'adaptació a la situació actual del Festival Acústica, esdevé una alenada d'aire fresc a finals d'estiu i un revulsiu cultural i econòmic per al sector de la música en directe i per a la ciutat de Figueres.

Estem vivint un any excepcional. La cultura, i en concret la música en directe, passa per un dels seus pitjors moments, i això fa que aquest sigui un dels sectors més afectats per la crisi de la COVID-19. Així, tots els grans certàmens que volen tenir continuïtat s'han de reinventar.

La determinació de les administracions que col·laboren en el projecte, la necessitat de generar llocs de treball i de mantenir els que hi ha dins d'aquest sector de la música en directe, tan afectat per la crisi, l'aposta perquè Figueres torni a ser l'epicentre musical de Catalunya durant el darrer cap de setmana d'agost... són alguns dels motius que han fet que es pugui presentar «Les Nits d'Acústica», un revulsiu cultural i econòmic per a la ciutat de Figueres i el sector de la música en directe.

El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, ha manifestat que «Malgrat les dificultats existents, l'objectiu més important és assegurar la continuïtat del Festival Acústica i que els espectadors no es quedin sense aquest certamen que des dels seus orígens ha fet una aposta clara pels artistes catalans i pels artistes emergents.».

Acústica, el principal festival musical que acull la ciutat de Figueres, des del començament s'ha presentat com «el termòmetre musical de Catalunya», ha apostat de manera decidida pels artistes catalans situant-los com a reclam principal i segell identitari. D'aquesta manera, el Festival ha mostrat les tendències i els grups que han anat sorgint al llarg dels anys en el panorama musical català. I enguany ho continuarà fent.

«Les Nits d'Acústica» tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 d'agost a tres espais nous de Figueres. Amb la intenció de respectar l'esperit del Festival Acústica, cada dia hi haurà cinc concerts simultanis entre les 7 de la tarda i les 2 de la matinada en tres escenaris ben cèntrics: el teatre municipal El Jardí, el parc de les Aigües i el claustre de l'Institut Ramon Muntaner. I per aquests escenaris hi passaran, entre altres artistes, Sopa de Cabra, Stay Homas, Izal, Miki Nuñez o Doctor Prats.

L'escenari principal se situarà al parc de les Aigües, el segon espai verd de la ciutat, finalista als premis FAD d'Arquitectura i Disseny i a cinc minuts del centre històric. Aquest escenari podrà acollir 600 persones, complirà totes les mesures de seguretat i gaudirà d'un annex, un espai village on poder prendre una consumició abans i després del concert.

L'escenari íntim de «Les Nits d'Acústica» se situarà al claustre de l'Institut Ramon Muntaner, un espai que fa anys ja havia estat un escenari del Festival Acústica i que està a cinc minuts de la Rambla. Aquest escenari tindrà capacitat per a 300 persones i també comptarà amb un petit espai village.

Aquest any, pensant en el públic infantil, també s'ha programat l'Acustiqueta, que tindrà el seu escenari al teatre municipal El Jardí: un espai per a 800 persones que, per garantir la seguretat, haurà de reduir la seva capacitat aproximadament al 40 %.
Segons l'organització, «aquest festival es farà amb les mesures que marca la situació sanitària; és a dir, s'adaptarà a totes les mesures de seguretat establertes, com ara preassignació de seients, distància de seguretat, mascareta, aforaments limitats...».
Aquesta edició de «Les Nits d'Acústica» també tindrà una vessant solidària. Els beneficis del got solidari serviran per ajudar en la lluita contra la COVID-19, i aniran destinats a la Fundació Salut Empordà. També s'ha creat una campanya per col·laborar amb la restauració i l'hostaleria, perquè el públic assistent es pugui quedar a sopar abans o després dels concerts als restaurants de la ciutat i pugui allotjar-se als hotels figuerencs.
Es podran adquirir les entrades a partir d'avui a les vuit del vespre al web del festival: https://festivalacustica.cat/