Notícies

Dipsalut du a terme accions divulgatives contra la violència masclista

Foto : Dipsalut du a terme accions divulgatives contra la violència masclista

L'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, Dipsalut, s'ha sumat a les campanyes endegades des de diferents entitats i administracions públiques per continuar combatent la violència masclista durant el confinament i implicar tota la ciutadania en la lluita contra aquesta xacra.

Des de l'organisme s'han enviat diversos materials divulgatius als ajuntaments de la demarcació de Girona com, per exemple, cartells amb els telèfons que han habilitat les diferents administracions públiques per atendre les víctimes i denunciar-hi els casos. També s'ha elaborat documentació especifica per a les policies locals, amb recomanacions a seguir davant la sospita o la certesa d'un cas de violència masclista.

Cal recordar que un dels impactes del confinament derivat de la pandèmia actual ha estat l'augment d'aquest tipus de violència, degut al fet que moltes dones i els seus infants es veuen obligats a estar tancats tot el dia amb l'agressor. Aquesta situació d'aïllament també els dificulta contactar amb persones de l'exterior que puguin ajudar-los i accedir als telèfons d'atenció.

Per posar-hi remei, es demana la implicació de tota la ciutadania tant per denunciar casos certs o possibles de violència masclista, com també per posar en contacte les víctimes amb els serveis d'atenció. Una de les accions dutes a terme en aquest sentit és la campanya perquè els establiments comercials puguin encarregar-se d'activar els serveis de suport a les víctimes per a aquelles dones que no troben la manera de fer-ho sense que el seu agressor se n'adoni.

 

On ens podem dirigir en cas de violència masclista?

Si s'està produint una agressió en aquell moment (o se'n té sospita): cal trucar al 112, el telèfon d'emergències de la Generalitat de Catalunya.

Per a atenció a les víctimes i per a assessorament relacionat amb qualsevol forma de violència masclista, es disposa dels números de telèfon 900 900 120 o 671 778 540 (línia d'atenció contra la violència masclista de l'Institut Català de les Dones). També es pot utilitzar el correu electrònic: 900900120@gencat.cat.

Si se sospita o es té la certesa que alguna veïna o clienta del nostre establiment i/o els seus fills poden estar patint aquest tipus de violència, també es recomana trucar al 900 900 120.