Notícies

El president de la Diputació de Girona assisteix al trentè aniversari del Consell Comarcal de la Garrotxa

Foto : El president de la Diputació de Girona assisteix al trentè aniversari del Consell Comarcal de la Garrotxa
Aquest any 2018 es compleixen trenta anys de la constitució del Consell Comarcal de la Garrotxa i per commemorar-ho, aquest dissabte 17 de novembre, la Sala El Torín d'Olot va acollir un acte on es va fer un repàs d'aquestes tres dècades d'història del Consell i també es va recordar la tasca dels organismes predecessors, com van ser la Mancomunitat Intermunicipal de la Garrotxa i el Consell Comarcal de Muntanya de la Garrotxa.

Repassar aquests trenta anys de feina feta i conèixer els reptes de futur per a les administracions locals van ser els objectius d'aquest esdeveniment, organitzat pel Consell Comarcal de la Garrotxa. L'acte va comptar amb la participació de Carles Ramió, catedràtic de ciències polítiques i de l'administració de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, que va pronunciar la conferència «Els reptes de futur de l'Administració local i el paper de les comarques», en què va tractar el futur de les administracions públiques locals i els desafiaments a què s'enfronten. A l'acte, en agraïment a tots els predecessors de l'ens, hi varen assistir Isabel Brussosa (presidenta del Consell Comarcal del 1988 al 1998), Miquel Noguer (president del Consell Comarcal del 1998 al 2006) i Joan Espona (president des del 2006).

El Consell Comarcal de la Garrotxa es va constituir el 9 de març de 1988. D'acord amb la Llei 6/1987, de 4 d'abril, el Parlament de Catalunya va aprovar l'organització territorial de Catalunya, que posava les bases per a la creació, des de les comarques, d'una Administració que havia de contribuir al desenvolupament dels territoris, especialment d'aquells amb més dificultats geogràfiques i, sobretot, garantir l'accés a uns serveis públics de qualitat als seus ciutadans.