La cultura del vi en un llibre
És per això que Eduard Puig Vayreda, enòleg de professió, ha plantejat el llibre des d'una perspectiva molt didàctica: en sentit ampli es pot entendre la cultura del vi com el conjunt de mites, tradicions, coneixements (històrics, científics i tècnics), obres de creació artística (plàstica, literària, musical) i formes de vida (treball, alimentació, lleure, festa) que a l'entorn d'aquest producte han produït i acumulat al llarg dels segles els pobles que tenen com a beguda distintiva i característica el suc fermentat del fruit de la vinya europea. Aquesta obra analitza un conjunt d'aspectes relacionats amb el vi, un producte íntimament lligat, almenys en els seus orígens, a la tradició dels pobles mediterranis i a tota la seva àmplia zona d'influència civilitzadora.
La presentació del llibre va anar a càrrec del president de la Diputació de Girona, Pere Vila i del doctor Joaquim Nadal, i va comptar amb una cinquantena d'assistents, enòlegs i afeccionats al vi i a la seva cultura.