Notícies

Pere Vila assisteix als premis Banyolí de l’Any 

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, va assistir el passat divendres a l’acte de lliurament dels premis Banyolí de l’Any. Enguany, la família Canela-Margarit ha estat elegida Banyolina de l’Any 2016. Es tracta del fotògraf especialitzat en medi ambient, Andoni Canela, l’escriptora Meritxell Margarit i els seus fills Unai i Amaia. Aquesta família ha fet la volta al món durant un any i mig buscant poder viure en plena naturalesa i fotografiant animals en perill d’extinció. I estan donant a conèixer la seva experiència al programa Espíritu salvaje, de la cadena Cuatro. Del mateix viatge en va sortir la pel•lícula-documental El viatge de l’Unai, que va ser candidata a la Millor Pel·lícula Documental dels Goya 2016.

També s’ha de destacar el premi a la Trajectòria Personal, que va ser per a Pere Frigoler i Teixidor; el premi a la Millor Iniciativa Social es va concedir a les Guerrilleres del Ganxet i el premi a la Millor Iniciativa Empresarial, a l’empresa banyolina Alumilux & Metall-Lux.

Aquesta novena edició dels premis Banyolí de l’Any va tenir lloc en el decurs d’un sopar al pavelló de la Farga de Banyoles, que va reunir unes 300 persones, i que va comptar amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Aquests premis són una iniciativa de l’Ajuntament de Banyoles, que compta amb el suport de la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany, entre d’altres.