Notícies

Compromís per finançar la reconversió turística de Lloret de Mar

La vicepresidenta primera del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, Marta Felip; el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, i el president de la Mesa Empresarial, Josep Maria Molist, han acordat avui les inversions que permetran executar determinades actuacions previstes en el Pla Operatiu per a la Reconversió de Lloret de Mar. L’acte també ha comptat amb la presència del director general de Turisme, Octavi Bono.

En virtut d’aquest acord, per al període 2017-2019 les tres administracions es comprometen a invertir un total de 3,7 milions d’euros (600.000 euros, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona; 1.550.000 euros, la Generalitat, i 1.550.000 euros, l’Ajuntament de Lloret de Mar). El pla de reconversió de la destinació turística de Lloret de Mar compta des del seu inici amb la participació del sector privat, mitjançant la Mesa Empresarial del municipi. En aquest sentit, els empresaris adherits es comprometen a invertir un total de 60 milions d’euros, també al llarg d’aquests tres anys, per millorar i modernitzar les seves infraestructures i serveis hotelers.

La col·laboració entre les institucions públiques i privades s’emmarca en l’opinió compartida que Lloret de Mar és una destinació turística que ha de millorar o renovar-se. Així, tots els assistents han estat d’acord en el fet que cal apostar per un model turístic de qualitat basat en la innovació i la formació. 

 

Pla Operatiu de Renovació de Lloret de Mar

 El Pla Operatiu 2014-2020 agrupa les accions en els àmbits següents: connectivitat i mobilitat del municipi; regeneració urbana; modernització, renovació i noves inversions a la planta d’allotjament i en oferta turística en general; eficiència energètica i telecomunicacions, i creació i consolidació de productes estratègics, esdeveniments i segments d’alt valor.

 El document detalla fins a 29 propostes d’actuacions, com ara la remodelació i renovació integral dels principals eixos de comunicació i pols turístics de Lloret de Mar; la millora i finalització del camí de ronda de Lloret de Mar; la implementació de tot un seguit d’accions d’eficiència energètica i d’ús d’energies renovables, en clau de destinació intel·ligent; i l’elaboració d’un pla d’usos comercials per afavorir la implantació de noves activitats especialitzades i d’alt valor afegit.

 El Pla incorpora també altres projectes, com ara la creació de la nova Ciutat del Turisme i l’Oci, Lloret Ciutat Esportiva i la dinamització de les platges a partir de la instal·lació de noves activitats i propostes d’oci, culturals, esportives i d’entreteniment.

 Els objectius que han regit el desenvolupament del Pla Operatiu són: 

- Anàlisi de l’adequació de les activitats turístiques actualment existents.

- Definició d’operacions concretes per aconseguir les finalitats del pla estratègic.

- Millora de la qualitat turística, prioritzant accions que permetin atreure una demanda desestacionalitzada i incrementar quantitativament i qualitativament la demanda estacional, així com la rendibilitat de les activitats empresarials vinculades al sector.

- Anàlisi de l’adequació de les activitats d’oci actualment existents que permeti una millor convivència ciutadana als carrers del municipi.

- Identificació de possibles projectes nous per al desenvolupament de Lloret de Mar com a destinació turística diferenciada i de qualitat.