Notícies

El FIMAG 2024 reuneix la màgia del talent nacional i dels artistes internacionals més reputats 

Foto : El FIMAG 2024 reuneix la màgia del talent nacional i dels artistes internacionals més reputats 

Torroella de Montgrí es torna a convertir en l'epicentre de la màgia del país amb més de 70 sessions de 21 mags en 10 espais diferents

El diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, participa en la presentació 

Aquest matí s'ha presentat en roda de premsa a Girona la dotzena edició del Festival de Màgia de Torroella de Montgrí (FIMAG), amb la participació del vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calataiud; l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i el director de FIMAG, Àlex Brull.

El FIMAG 2024 arriba amb més força que mai, del 31 de maig al 2 de juny, per omplir les terres del Baix Empordà de gran talent internacional, amb estrelles tan mediàtiques com l'il·lusionista alemany Topas, reconegut amb el premi mundial a la millor trajectòria i al millor mag creatiu, o la darrera guanyadora del concurs Got Talent Espanya i també finalista del Got Talent Amèrica, Celia Muñoz. Es tracta d'un esdeveniment ja consolidat, reconegut en l'àmbit nacional i internacional, que comptarà amb més d'una setantena d'actuacions per a tots els públics, repartides en deu espais diferents i agrupades en tres àmbits: la «Gran màgia», la «Màgia singular» i la «Màgia popular».

Els espectacles de gran format s'ubicaran a l'escenari principal, el de l'Auditori Teatre Espai Ter, un equipament amb capacitat per a 610 espectadors que acollirà els millors espectacles i els muntatges més exigents.

Divendres 31 arrencarà oficialment el festival amb l'espectacle GLAM: La màgia més trencadora, de la tarragonina Melanie, que, amb la col·laboració dels seus ajudants, arriba a Torroella per donar el tret de sortida del certamen amb un número que busca trencar amb els estereotips, reivindicar la màgia en clau de gènere i normalitzar la presència de dones magues en els escenaris i programes de televisió més internacionals. 
Dissabte 1 serà el torn de la ja consolidada Gran Gala Internacional, on, a part dels ja mencionats Topas i Celia Muñoz, es deixaran veure grans artistes de la talla de Jaana Felicitas, una maga ballarina que a través del número Floating Chair combina el seu repertori contemporani amb il·lusions i dansa. També hi haurà l'humorista turc Yannis Why, un artista reconegut pels mestres com un dels millors mags joves, que sorprendrà amb el número Crazy Smoke; i un dels millors manipuladors del panorama internacional, David Díaz, amb més de vint-i-cinc anys d'experiència, i que arriba per enlluernar el públic amb la seva millor producció fins al moment: Avarice
Diumenge 2 arribarà a l'Espai Ter l'artista valencià Nacho Diago amb l'espectacle La máquina de Rube Goldberg, un número de màgia, teatre, humor i titelles per a tota la família que convida a reflexionar sobre el destí, la casualitat i la causalitat.

Un punt de trobada de professionals 
A més, la programació tornar a acollir la Fira de Professionals de Màgia (FIMAG PRO), un espai que posa l'accent en el debat sobre les necessitats dels professionals d'aquest àmbit. Es tracta d'un esdeveniment que té lloc des del 2018, any en el qual FIMAG va presentar la Primera Fira de Programadors de Màgia de Catalunya i va constatar la necessitat d'afavorir un espai de comunió per als professionals de la màgia. Ara, després d'anys organitzant aquesta trobada, FIMAG PRO s'ha convertit en un focus de coneixement entre els professionals de l'àmbit.

Entrades a la venda a www.fimag.cat
Tothom qui es vulgui fer una idea més acurada dels artistes que participaran a FIMAG ja pot consultar els horaris de les actuacions i els espais a través del web oficial del festival: www.fimag.cat. El web també disposa dels enllaços al web gestor de la venda d'entrades, l'Espai Ter, i al portal de venda Koobin.

Pel diputat de Cultura, Jordi Camps, «l'edició d'enguany té tots els ingredients per tornar a transformar Torroella de Montgrí en l'epicentre de la màgia durant tres dies. I això s'ha aconseguit pel suport de les administracions, però també d'empreses locals i de proximitat». «Una col·laboració publicoprivada que sempre remarquem que és imprescindible per poder desenvolupar aquesta mena de projectes. Estem convençuts que serà tot un èxit i que Torroella de Montgrí viurà la màgia en cada racó del municipi», ha afegit.
 

Documentació